Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

δεκαπενταύγουστο στο χωριό

Θεσμός καλοκαιρινής γιορτής έχει γίνει το διήμερο του δεκαπενταύγουστου στο χωριό μας. Πολύς κόσμος στο χωριό, γέμισε η πλατεία παιδικές φωνές θυμίζοντας περασμένες εποχές. Αυτά τα παιδιά λοιπόν είχαν την υπομονή και τα μάζεψαν , όπως κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, η Δήμητρα και  Μαρία και παρουσίασαν το σαββατόβραδο με την πανσέληνο, στην πλατεία, αναπαράσταση γιαννωτιώτικου παραδοσιακού γάμου με όλα τα δρώμενα των ημερών. Τα τραγούδια του γάμου τραγούδισαν γυναικες που αξίζουν συγχαρητήρια για την συμμετοχή τους κι ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας θύμισαν πολλά τραγούδια του γάμου. Τα παιδιά ακολούθησαν όλο το τυπικό του γάμου, από τα προξενειά ως το γλέντι του γάμου στο τέλος, με την καθοδήγηση της Μαρίας και της Δήμητρας που παρουσίασε και την βραδιά. Αξίζουν συγχαρητήρια σε σας  Μαρία και Δήμητρα, γιατί γνωρίζουμε τον κόπο που καταβάλετε για να κρατάτε πάντα ζωντανή την επιθυμία όλων των παιδιών για την συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις αυτές τις μέρες, και γνωρίζουμε και πόσο τις περιμένουν και τα παιδιά! Συγχαρητήρια και στα παιδιά βέβαια που συμμετείχαν και απέδωσαν με πολύ όμορφο τρόπο αυθόρμητα όλη την αναπαράσταση. ήταν εκπληκτικά! Μπράβο παιδιά! Και του χρόνου!
Και την Κυριακή το βράδυ σε μιά υπέροχη βραδιά με φεγγάρι ολόγιομο, μουσική βραδιά! Μας κράτησαν συντροφιά οι μουσικοί του χωριού μας με πολλές εκπλήξεις που χωρίς να καταλάβουμε πήγε η ώρα 4 τα χαράματα και να μας συγχωρέσουν εκεί οι κατοικούντες περί την πλατεία που δεν τους αφήσαμε μάλλον να κοιμηθούν ως εκείνη την ώρα! Αλλά τί να κάνουμε! η πλατεία έχει και τα καλά της έχει και τα ...τυχερά της!! Μια βραδιά ήταν πέρασε! Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που έπαιξαν και τραγούδησαν! Τον Θωμά ιδιαιτέρως που έκανε τέτοιο ταξείδι απ΄την Άμφισσα κάτω για να ρθει! Μακη Σακη ευχαριστουμε και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν! Η διαπίστωση που μας γέμισε χαράείναι ότι υπάρχει πολύ μουσικό ταλέντο στο χωριό! και προτείνω να μαζευτούν όλοι κάποια στιγμή για μια συναυλία στο χωριό. Ίσως ο εορτασμός των 100 χρόνων της εκκλησίας μας το 2013 να είναι μια καλή ευκαιρία! άντε παιδιά!
Και βέβαια όλα αυτά δεν θα γινόταν χωρίς την στήριξη του Μορφωτικού Συλλόγου μας με τα μέλη του συλλόγου παρόντα εκεί οργανώνοντας τις βραδιές και τους αξίζουν συγχαρητήρια για τις προσπάθεις που καταβάλουν όλο το χρόνο . Τις εκδηλώσεις άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Μπαράκος που ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και φυσικά τους πρωταγωνιστές των εκδηλώσεων. Ακόμα ανακοίνωσε επισήμως ότι θα γίνει ο εορτασμός για τα 100 χρόνια της εκκλησίας μας, το καλοκαίρι του 2013 με ποιο πιθανή ημερομηνία όπως συζητήθηκε 10 - 18 Αυγούστου 2013.Ξενητεμένοι ετοιμαστείτε λοιπόν για το αντάμωμα!
Μέρα γιορτής της χριστιανοσύνης το 15αυγουστο φυσικά και κατάμεστη η εκκλησία στην Θεία Λειτουργία. Πολλοί οι εορτάζοντες την ονομαστική τους εορτή και τους ευχόμαστε κι από δω έστω καθυστερημένα Χρόνια Πολλά.
Φυσικά αφού το χωριό υποδέχθηκε τόσο κόσμο και τα καφενεία ήταν γεμάτα και όλοι απόλαυσαν τσίπουρα μπύρες με τα συνοδευτικά μεζεδια και εκλεκτά σουβλάκια και κεμπάπια! και του χρόνου με ΥΓΕΙΑ!










































(Θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα)