Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

καλοκαίρι 2014



Αγαπητοί χωριανοί 

Μετά από συζήτηση μελών του Δ.Σ. και του συλλόγου, αποφασίστηκε ότι το φετινό καλοκαίρι θα συνεχιστεί η παράδοση των εκδηλώσεων του Αυγούστου στο χωριό μας. Βέβαια, επειδή πολλές απώλειες νέων και αγαπημένων ανθρώπων ζήσαμε, οι εκδηλώσεις δε θα έχουν τον πανηγυρικό χαρακτήρα των προηγούμενων χρόνων, αλλά θα έχουν πιο ήρεμο χαρακτήρα, με επίκεντρο τη φύση και τα παιδιά, τα οποία λαχταρούν και περιμένουν τις μέρες αυτές. Έτσι, προτείνουμε να ανταμώσουμε όλοι για ένα δεκαήμερο, 5-15 Αυγούστου και οι εκδηλώσεις να γίνουν από 12 Αυγούστου, ημέρα Τρίτη, έως και 16 Αυγούστου, Σάββατο. Θα περιλαμβάνουν θερινό σινεμά, παράσταση θεάτρου, πικ-νικ στον Αϊ-Δημήτρη με παραδοσιακά παιχνίδια, οδοιπορικό, παραδοσιακές πίτες, έκθεση φωτογραφίας, θεματική ζωγραφική και δημιουργικές δραστηριότητες των παιδιών, μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς από τα παιδιά και βραδιά νεολαίας. Το πρόγραμμα με τις ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθεί στο επόμενο διάστημα.
Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι στόχο του φετινού καλοκαιριού αποτελεί και η φροντίδα στο εκκλησάκι του Αϊ- Λιά. Οι χωριανοί στην Αυστραλία, με πρωτοβουλία της Χρυσούλας Καραβέντζα, συγκέντρωσαν και έστειλαν ήδη ένα σημαντικό ποσό για το σκοπό αυτό. Ο Σύλλογος και ο παπα-Βασίλης θα διαθέσουν όσα χρήματα μπορούν, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες. Φέτος, το Σάββατο 19 Ιουλίου, παραμονή της γιορτής του προφήτη Ηλία, θα γίνει στο εκκλησάκι ο εσπερινός, μετά από πολλά χρόνια. Ας είμαστε εκεί όσοι μπορούμε, θα είναι όμορφα.

Το Δ.Σ. του συλλόγου

Αγαπητοί συγχωριανοί
Εκ μέρους του συλλόγου ανακοινώνεται το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από Δευτέρα,11 Αυγούστου, έως Παρασκευή 15 Αυγούστου:
• Δευτέρα, 11 Αυγούστου: θερινό σινεμά στην πλατεία
• Τρίτη, 12 Αυγούστου: οδοιπορικό – θερινό σινεμά
• Τετάρτη, 13 Αυγούστου: πικ-νικ μικρών και μεγάλων στον Αϊ –Δημήτρη, αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών και πάρτυ νεολαίας στο Σταυρό
• Πέμπτη, 14 Αυγούστου: μοντέρνοι χοροί και χορός Ζούμπα από τα παιδιά – έντεχνα τραγούδια στην πλατεία
• Παρασκευή, 15 Αυγούστου: παραδοσιακοί χοροί παιδιών στην πλατεία, παραδοσιακές πίτες, έντεχνη συναυλία.
Φέτος δε θα γίνουν εκδηλώσεις εορταστικού και πανηγυρικού χαρακτήρα, όπως συνηθιζόταν τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες μετατίθενται για του χρόνου, να’ μαστε καλά μέχρι τότε. Σας περιμένουμε όλους, για να ανταμώσουμε, συνεχίζοντας, έτσι, την «παράδοση» του ανταμώματος των τελευταίων χρόνων.

Το Δ.Σ. του συλλόγου