Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

καθαρά δευτέρα 2009 στο χωριό & Η ημέρα της γυναίκας

ΟΙ ΓΙΑΝΝΩΤΙΩΤΙΣΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ














ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

το σκηνικό καθιερωμένο από παλαιά... η εκκλησία και η πλατέα
και στο βάθος μεγαλοπρεπής ο Όλυμπος τώρα χιονισμένος...


οι φωτιές έχουν ανάψει πίσω απο την εκκλησιά
τα καζάνια γεμάτα νερό..
έτοιμα για την επίσημη ελληνική ΦΑΣΟΛΑΔΑ

με την ευλογία του παπα-Βασίλη...


η τελετουργία άρχισε


στην αυτοσχέδια πυροστιά..

επιτέλους καλά χυλωμένη φασολάδα έτοιμη...μμμμμμμμμμμμμύρισε..

εμείς από μακριά με την όρεξη! φάτε μάτια φέτος! του χρόνου στο χωριό...
τα τραπέζια έτοιμα χαλβάς, τουρσί, λαγάνες, κρασί.....

οι εθελοντές επί το έργον..

και να το κέφι κι ο χορός ....αϊντε και του χρόνου με υγεία..
νάναι καλά όσοι έβαλαν το χέρι τους στην γιορτή
θερμά ευχαριστώ τον Νίκο Χατζούδη για τις φωτογραφίες

79 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη, η φωτογραφία που έβαλες με φόντο τον Όλυμπο δεν παίζεται. Δεν ξεκολάω από τον υπολογιστή. Είναι εντυπωσιακή, είναι μεγαλειώδης, είναι θεϊκή. Ποίος την τράβηξε. Νομίζεις πως την τράβηξε ο Παντοκράτωρ από τον τρούλο της Αγίας Τριάδας. Τι μια φωτογραφία 1000 λέξεις!!! 100 χιλ. λέξεις. Κι έχει και τόσους συμβολισμούς. Ο συννεφομαζώχτης Δίας στο βάθος και στη ίδια ευθεία η Αζωρός, η πατρίδα του Νικοτσάρα και το μοναστήρι και σχολειό του Κολοκοτρώνη. Αδικείται λίγο ο πάνω μαχαλάς, που δε φαίνεται, αλλά χαλάλι σου σαν Ντουβρίτης που είσαι, φαίνεται άριστα η Ντουβρά!!!
Μην τολμήσεις και τη βγάλεις από το κάδρο δεν ξαναπατώ στο καφενείο!! Ευχαριστούμε, επίσης για όλες τις αναταποκρίσεις που έστειλαν οι θαμώνες για την αποκριά.
Ηλίας

Ανώνυμος είπε...

Ηλία

επέλεξα την φωτογραφία αυτή από την συλλογή μου γιατί ακριβώς τοποθετεί το χωριό στο χωροχρόνο...
στην περραιβική γή, στο ιστορικο " περραιβών τριπολιτάν"
στην σχέση με το χθές του μοναστηριού πάντα κάτω από την σκέπη του μεγαλοπρεπούς Ολύμπου...
(η φωτογραφία είναι από πέρυσι του Αγίου Πνεύματος)και θα μείνει ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ MELODY BAR!
ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΡΧΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ!
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΣΥΡΟΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΝΕΟ ΤΟ MELODY BAR ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ!
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΩΤΙΩΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! aufwiedersehen , ciao , bye , γεια σας

Ανώνυμος είπε...

Ηλία τα δέοντα από Λάρισα, Η φωτογραφία υπάρχει εδώ και καιρό από ότι βλέπω στο κομμάτι ''ΓΙΑ ΜΕΝΑ'' του Γιάννη αναρτημένη σε μικρό μέγεθος......τελικά όλα είναι θέμα μεγέθους :-)
Ν.Χατζούδης.

Ανώνυμος είπε...

Νίκο, άξιε Γιαννωτιώτη γαμπρέ, έχεις δίκαιο.Κι όταν μάλιστα έχεις και λίγη πρεσβυωπία τι μικρό γίνεται και θαμπό και δε βλέπεις τις λεπτομέριες.
Σε συγχαίρω για τα σχόλιά σου και τις φωτογραφίες σου, Ειδικά το τελευταίο σου με τον ύμνο ήταν πολύ πετυχημένο.
Ηλίας

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη,η φωτο φο-βε-ρή!!!!!
Απ'τη μια ο Νεφεληγερέτης Δίας,από την άλλη η Αγία Τριάδα και ανάμεσά τους πολιτείες ανθρώπων,που γεννιούνται,ζουν,πεθαίνουν,λυπούνται και χαίρονται...Το άφθαρτο με το φθαρτό,το άχρονο με το προσωρινό,το τώρα με το πάντα...
απόλυτη περιγραφή...
Βασίλης-Δήμητρα

Ανώνυμος είπε...

καλημερίζω σας όλους

σήμερα θα βρεθώ στο χωριό για λίγο

δεν ξέρω αν θα προλάβω να πάρω τα βουνά
σίγουρα θα πάρω τον αέρα...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.
ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ.ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΤΖΗΚΑ Τ'ΨΑΡΟΥΙΑΝΝΗ.ΜΠΟΛΙΚΗ ΒΡΟΧΗ ΜΕ ΛΑΚΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΟΥΣ.Ο ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΠΛΥΜΜΙΡΣΙ.ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.melody bar

Ανώνυμος είπε...

Kotsios Monaxo.

Geia sas.

Prota ap ola na xeretiso toun Tak t Kotsia s n Athina, geia sou Tak,tou Thanasi t Karakosta sta Giannina pou den mpourei na vrei t silida,t n Nikouleta sn alassona, toun gior t karaventza sti stuttgart,gourios pou eisai;ki tou mpar t gior.
Kairos:Hlios mi dontia.
Kafetzi kalimera, kigo mi foutougrafia da arxisou,
eida tou mpatzio xouris skepi ki melagxolisa (toso omorfo,-petrino- ktirio krima..)giati m irthan stou myalo eikones otan ou mpatzios esfize apou zoi ,mi ta goumaria ki ta mplaria fourtoumena kritska mi ta tenekedia gimata gala na ta paradin stou mpatzio.
-Taks 25,5 kila grapsi.
-Ara katsi kala 26 ini..
K apou kat miria oi makis na malon poia na par prot seira gia na gimisi ta mpitonia ki ts tinikedes mi tyrogalou.
Iki na deis kalampaliki ki malomata.
-Ama tou piris olo ftan, theloumi ki mis.
-Na rtheis prot na pars.
-adiazou na erthou, sa gi sena imi pou den exs all dleia na thiaks.

Xaireto ta leme.

Ανώνυμος είπε...

KFOR
kalimera sto kafeneio!geia sas ta pidia ti fkianti?gia sou kotsio me tis orees sou perigrafes!ego ton mpatzio den ton prolaba stis kales tou otan edine zoh sto xorio!thimame omos otan pitsirikades pigename kai kinigousame peristeria mesa sto mpatzio kai skarfaloname kai mesa sti skepi gia na ta moniasoume kai na ta piasoume!afou de mas efagan ta fidia ki ta zouzoula pali kala!ibazami ki ta xeria kat ap ta kiramidia gia na broumi tsiounoulia gouliabarka ki abga!sa mat mas eftani i gnomi!

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΓΙΑΝΝΩΤΙΩΤΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΑΠΟ ΠΟΠΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΘΩΜΑ ΚΑΡΑΒΕΝΤΖΑ ΤΟΥ ΝΙΟΚΛΗ

Ανώνυμος είπε...

γεια σας Νιουκλούλια
ας γράψει κάποιος(Νικολέττα στην΅Ελασσόνα)για το ξεφάντωμα των γυναικών στο καφενείο,μάθαμε ότι κάηκε το πελεκούδι

Ανώνυμος είπε...

καλησπερίζω

όλους τους παλαιότερους αλλά και τους νέους θαμώνες του καφενείου μας και στέλνω και τις θερμές ευχές στους εορτάζοντες χθές θεοδώρες και θεόδωρους.
χθές βρέθηκα για λίγες ώρες στο χωριό και μετά από πολλά χρόνια είδα το ποτάμι γεμάτο νερό...θα δείτε φωτογραφίες τις επόμενες ημέρες . για να θυμηθούν οι ξενητεμένοι όπως ήταν κανα καιρό που είχε νερό και το καλοκαίρι όπου πηγαίναμε για μπάνιο και ψάρεμα με τα χέρια κάτω από τις πέτρες..
είδα και τον δρόμο προς το μοναστήρι να τελειώνει μου φαίνεται..

τα δέοντα σε όλους

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα συγχωριανοι.Καλη σαρακοστη,καλο μηνα και ...καλως μας ηρθες ανοιξη.Κωτσιο Παλιουρα να χαιρεσαι τη γυναικα σου.Θοδωρα χρονια πολλα και σε σενα.Εμεις βεβαια το κερασμα για τη γκουρμπανι σου το πηραμε,Χατζουδενα και κυρα Φωτεινη κερνουσαν αβερτα.Παλιουρα εσυ το χρωστας ,το καλοκαιρι με το καλο θα το βγαλεις το χρεος. Τωρα,οσον αφορα το ξεφαντωμα(ξεπατωμα θα το ελεγα εγω) που ελαβαν χωρα στο χωριο και συγκεκριμενα στο μαγαζι του Σιουρμπη,ευχαριστως να σας τα μεταφερω φιλε ανωνυμε.Η μαζωξη αρχισε απο νωρις ,τσ" ουχτω η ωρα,για να προλαβουν να σγκνιθουν και οι γνεκαις που ειχαν αρμιγη.Τα πραγματα ηταν ηρεμα στην αρχη.Μασα και κανα κρασακι.Πρεπει να 'καταγγειλω' πως η μαγαζου μας κολασε,σερβιριζε σουγλακια και βοστια αν και σαρακοστη.Βεβαια εμεις με τη συνεναιση της Μαριγαρας τα βαφτισαμε φασουλια και...τα φαγαμε.Και αφου ντερλικοσαμε ειπαμε να καψουμε τις θερμιδες.Εφη Θωδη,Κυριτσης,Σιατρας πηραν φωτια και το γλεντι αρχισε.Με τον Ρηγα στο "τιμονι" το μαγαζι πηρε φωτια.Το γλεντι κρατησε μεχρι πρωιας.Δεν σταματησε ομως εκει,συνεχιστηκε και στο μελοντυ.Αποτελεσμα αυτης της κραιπαλης ηταν να μην παει καμια μας σημερα στην εκκλησια(Κυριακη της ορθοδοξιας).Ολες μουχουρλουτσες απο τον υπνο συναντηθηκαμε για καφε στον τσικρικα.Φωτογραφιες και τα σχετικα σχολια θα αναρτηθουν απο τη Χατζουδενα.Να ειμαστε ολοι καλα και να περασουμε καλα,και ακομα καλυτερα του χρονου.Τελειονοντας να στειλω τα χρονια πολλα και στο Γιωρη της Πολυξενης που εχει τα γενεθλια του(δεν μας κερασε ποτε ο τυχερος γιατι λογω της ημερας οι γυναικες δεν του επιτρεπουν την εισοδο.)Τα δεοντα σε ολους.Νικολετα Παπαδημοπουλου.

Ανώνυμος είπε...

Νικολέτα

Παραστατικότατη και περιγραφικότατη η ανταπόκριση για την γιορτή της γυναίκας
Το καφενείο σ΄ευχαριστεί για την ενημέρωση..

Τα δέοντα

Ανώνυμος είπε...

Kotsios Monaxo.
Geia sas.

Geia sou Nikouleta leventia, opos se elege ki i mana m, si euxaristo. Exs poula poula xeretimata ap t ksaderfi. Osou gia tou kerasma tou kaloukair mi tou kalo diplo.Xairetimata sto miltiadi ki filakia sta paidia.
Kafeneio ts katirins
kaloukairi 2000.
erxitai ou kotsious mi t amaksi stamataei katibaini kat,i mixani annamen.
-theia katirin ena frape metrio mi gala
paeni i theia katirini kani tou kafe tou serbirei,i maxani akoma annamen, ospou den antex allou
-Ara zivatou tou ermou mas katsiarsei.
Xaireto ta leme.

Dimitra είπε...

γεια σας,γεια σας
Κώστα στο μόναχο,μας αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις,πολύ "κινηματογραφικός"και ζωντανός.Νικολέτα,απολαυστική η αφήγηση,νομίζω ότι δίκαια θα μου φας τη θέση της ανταποκρίτριας...
Μάθαμε ότι πήγατε οι γυναίκες στο καφενείο,με τις μεγάλες μπροστά,κι ξινόμσιτι τς άντρις κάνοντας κατάληψη,αληθεύει??
Ελλη,που'σαι,έχασες τίποτα κωδικούς πάλι??αδερφέ,πολύ ήσυχος είσαι τελευταία,για να ξυπνήσουμε λίγο...
Υ.Γ.:χρόνια πολλά στους εορτάζοντες,έστω και καθυστερημένα...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα
Νικολέτα ωραία τα περιέγραψες για τη γιορτή της γυναίκας στο χωριό.Να σας τα πω κι εγώ ένα χεράκι.Που λέτε το Σάββατο το βράδυ ξεσάλωσαν οι Γιαννωτιώτισσες.Με το που σουρούπωσε άρχισαν να σκάνε μύτη σαν τις κότες στο κοτέτσι(καφενείο).Στην αρχή δειλά δειλά τα πρώτα σουβλάκια εμφανίστηκαν στα τραπέζια.(πάει η νηστεία).Και δωσ του ρετσίνα λες και ήταν μεταλαβιά...Στη συνέχεια άναψε ο χορός,άρχισαν τα σφηνάκια να περιφέρονται κι οι χαρτοπετσέτες σαν πεταλούδες.Κοινός όλα τα λεφτά λουλούδια.Τελικά μέρες σαν κι αυτές ξεχνιούνται πόνοι, αρθρητικά,μέση και ποδάρια και όλες σέρνουν το χορό σα λιοντάρια.Γιατρεύτηκαν τα πάντα.Τριγλυκερίδια,χολιστερίνες,πιέσεις αντράλες κι όλα τα συναφή.Ανάλαφρες σαν ελαφίνες χοροπηδούσαν όλες με καμάρι και χαρα.Πραγματικά βραδιές σαν αυτή αισθάνεσαι ότι ξαναζωντανεύει το χωριό.Μήπως θα πρεπε να γινόταν όχι μόνο μια φορά το χρόνο?
Μαρία Τζήκα

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας και παλι απο την ερημη Ελασσονα(ριπους δε λαλαει εξω,μονο δυο-τρεις νοματαιοι και αυτοι χαζοι).Δημητρα δε νομιζω οτι μπορω να διεκδικησω αυτον το ρολο απο σενα.Οσον αφορα τους αντρες του χωριου...το φυσανε και δεν κρυωνουν.Οι μσοι ηταν κρατιαιδεις στα κουτσκα(βλεπε Μιλτιαδης,Κωτσιους τς Ζετας κ.α.) και οι αλλοι οι μσοι εφερναν φουρλεις γυρω απο το μαγαζι,οπως κανει ο λυκος την προβατινα μεχρι να τν αρπαξει.Και οπως λεει και ο αλλος εμεις οι νεες δεν εχουμε καλο σκοπο,βαλθκαμει να τς χουρισουμει τωρα στα γεραματα με τς μοντερνιζμει που φερνουμει.Καληνυχτα σας.Νικολετα

Ανώνυμος είπε...

γεια και χαρά απ΄το καφε...

σε όλους

γναικις καλά χάρκατι ένα βράδυ
για να καταλάβτι ποσου δυσκουλα πιρνουν οι άντρις σ΄ν καρέκλα του καφινειου...
γι΄αυτό τωρα που ειστι στα καθήκοντα σ΄ς , όταν γυρνούν οι άντρις στου σπίτι να τς πιριποιιέστι καλά...

τα δέοντα....

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας Γαννωτιώτες

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και τα χρόνια πολλά.
Νικολέτα Μπασιάνινα Και εγώ χρωστάω το καλοκαίρι κέρασμα στο καφενείο και στην αυλή σ εμάς σα γειτονσα και πανουμαχαλιτσα που έγινες.
Αξιες γυναίκες της Γιαννωτάς να είστε καλά και να περνάτε καλα.
Περιμένω να δω φωτογραφίες.
Καλή Σαρακοστή σε όλους.
Θόδωρας

123kostas είπε...

Γεια σε ολους
Γιαννη,μιλαμε την ιδια γλωσσα.
Νικολετα,του χρονου την ιδια μερα να κανετε μια μικρη εξαιρεση για καναδυο ωριτσες ωστε να προλαβει ο φουκαρας ο Γιωρης να κερασει κατι.
Αδερφη,εδω ειμαι μαρη γκρινιαρα.
Λιολιο βη γκετσ.
Γεια σου Λιακο.
Γιαννωτιωτες,μια καλημερα περνωντας φτανει.
Τα δεοντα.
Κ.Ταχατος

Ανώνυμος είπε...

γειά σου Κουστάκι
γειά σας παιδιά,όπου κι αν είστε.Γιάννη,η φωτογραφία φοβερή,πρέπει να πάει σε διαγωνισμό,νομίζω.Με κάλυψε ο Ηλίας και η Δήμητρα με τα σχόλιά τους γι'αυτή...
΄καλημέρα σε όλους...
Ντίνα Ζάμπουλα

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα καλημερα

γεια σου Κώστα
Γειά σου Ντίνα, Η φωτογραφία αυτή για μας ειναι πηγή συναισθημάτων.. είναι ένα παράθυρο στο χρόνο..
πηγάζει η ύπαρξή μας εκει...
κεντρίζει τις καρδιές μας...

και πάλι να έχετε μια καλή μέρα..

υγ. στο facebook όπου συναθρίζεται η νεολαία μας έχουν κάνει μια ομάδα giannota elassonas όπου μέτρησα καμμια 70αριά μέλη... Μπράβο στα παιδια..

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους.
Γιαννωτιώτσις μπράβο σας, την τιμήσατε με το παραπάνω την ημέρα της γυναίκας.Καλά κάνετε, έτσι να το γλεντάτε και να δίνετε την ευκαιρία και στις μαμάδες, γιαγιάδες να "το ρίχνουν έξω" τό'χουν ανάγκη κι αυτές.
Αλλά να βαφτίσετε τα σουβλάκια ....φασουλάδα...ντροπή σας.
Μακάρι να είναι το.... μοναδικό παράπτωμα σαρακοστιάτικα........!!!!!!!
Απο την ηλιόλουστη(αυτή τη στιγμή και για τα επόμενα πέντε λεπτά ?who knows?) Φραγκφ
Λίτσα Α. Ντελή

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους
Γειά Κουστάκι γείτονα των παιδικών μας χρόνων.Γειά σου Θόδωρα καινούργιε γείτονα φιλιά στην Ανετε.Οι Γιαννωτιώτισες όταν βρίσκονται μαζί το δίνουν και καταλαβαίνει(του κεν του πελικούδι).Η φωτογραφία είναι φανταστηκή.
Τα δέοντα σε όλους.Πόπη του Νιοκλή

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ E-MAIL ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΓΙΑΝΝΩΤΙΩΤΕΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΚΑΦΕΤΖΗ ΜΑΣ, ΤΕΟ ΤΖΗΚΑ, ΠΑΛΙΟΥΡΑ ΚΩΣΤΑ, ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΣΜΙΘΕΡΟ ΚΟΤΣΙΟ. Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΟΔΟΣ ΑΠ΄ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΜΟΙΑΛΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΑΣ.........................

Dimitra είπε...

γεια σας
γεια Νικολέτα,Μαρία,Ντινούλα,Πόπη,Λίτσα
...σα να μου φαίνεται ότι μετά το καφενείο στο χωριό γυναικοκρατείται και το καφενείο μας εδώ...
άρρενες,οργανωθείτε,δε σας βλέπω καλά...

Ανώνυμος είπε...

Γεια και χαρα Γιαννωτιωτες.Γεια σου Δημητρα,Ντινα,Ποπη,Μαριγαρα κ.α.,γυναικοκρατειας συνεχεια λοιπον στο καφενειο(μηπως οι αντρες θα πρεπει να ανησυχουν?)Σημερα λοιπον πηρα παρανταρια τα σοκακια τς Αλασσονας και εκανα διαφημιση το καφενειο μας.Στον Αγιο Δημητριο σημερα και αυριο τιθεται σε λαικο προσκυνημα η καρα του Αγιου Ραφαηλ απο τη Mυτηλινη.Βοηθεια μας.Την Κυριακη θα βρισκεται στον ιερο ναο Αγιας Μαρινας Σαρανταπορου.Οσοι πιστοι προσελθετε. Καφετζη,εχω πολυ καιρο να ανηφορισω στ ντουβρα,αληθεια η καλη η κουρουμπλια υπαρχει ακομα?Συζυτωντας με τον Μιλτιαδη για τα παλια,που θελω να πιστευω δεν ειναι πολλα,θυμηθηκαμε πως γινοταν ο κακος χαμος ποιος θα κλεψει τα περισσοτερα κουρομπλα.Ανεβαιναμε πανω απο τα συρματα,χαλουσαμει το φραχτη και σκαρφαλοναμε σαν καρκατσελια.Αφου δεν ξεσκοιλιασκαμει παλι καλα.Και μεσα σ αυτο το χαμο,η γιαγια Λινα(η γιαγια τς Ζετας)να παραμονευει σαν ντραγατς"φυγατειαπραγα,θα φερου του εκατο"Αλλα ποιος την ακουγε?Οταν πλησιαζε ομως με τη μαγκουρα οπου φυγει φυγει...και η κατηφορα τ Κωτσιου γινονταν ισιωμα,κουρνιαχτος απ το πλαλτο.Αυτη η κουρουμπλια ηταν το αβανταζ απο τους κατωμαχαλιτες στις διαμαχες που γινονταν με τους πανωμαχαλιτες για το ποιος εχει πιο καλο μαχαλα.Αυτη και οι κερασιες του κωστακη του Παλιουρα ηταν τα καμαρια μας σαν ντουβριτες. Υ.Γ.Γεια χαρα Κωτσιο και θοδωρουλα στο Μοναχο.Κωτσιο τς Δημητρας,του χρονου πρωτα ο θεος στη γιορτη της γυναικας θα βαλουμε το Γιωρη τς πουλυξενς να πληρωσει το μπερτακι,να δουμε θα ξαναθυμθει τα γενεθλια του?Γεια χαρα.Νικολετα Μπασιανινα.

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα σας

γεια σου Νικολέτα
κι η κορομηλιά υπάρχει ακόμα παρά τα 60 και βάλε χρόνια που την βαραίνουν... ανανεωμένη (την κάναμε λίφτινγκ!) σε νέο κλαδι...κομμάτι των ιστοριών μας όπως οι κερασιές που λες και οι μηλιές τ΄Ζιάκα και συκιές και μποστάνια ..
και μου θύμισες τους καβγάδες τότε για τον καλλίτερο μαχαλά, οπότε σε τέτοιο καβγά ειπώθηκε και το αμίμητο .... εμείς έχουμε και Πράπα!!!!!!!!

τα δέοντα συγχωριανοί..

Ανώνυμος είπε...

σ'αυτό το τεράστιο θέμα για τον καλύτερο μαχαλά,τελικά δόθηκε ποτέ απάντηση στο ερώτημα:το καφενείο του Τσιαμαλέκα σε ποιον μαχαλά ανήκει?

Ανώνυμος είπε...

Ειναι πανταπαντος,ανηκει και στον πανω και κατω μαχαλα.Νικολετα.

Ανώνυμος είπε...

Koustaks Monaxo
Geia sas.
-Eeeee geitouniaaaa geia sas ti thkianti,Popi,Fotini,Thoumai,Thoumoula pos eisti;Poula xiritimata stn Niouklinina.Thoumoula ta sklia tinous ini;T gior;
Kairos:sitizi, ts prouigoumines foures den egrapha giati den mpourousa na toun perigrapsou mexri na grapsou hlioufaneia skoutiniazi ki ebrixi mi tou gardar,anti mexri va ta sbisou na grapsou ap tn arxi xiontzi,alazi si xrono rekor.Kathi 2 lipta alazi opous graf ki i aderfi t gian ap t frankfourti.
Nikouleta tou pantapantous eixa kiro na ta akousou,oroaio.
Bagkel kousknas pou isi; taxa si xalasi tou E-MAIL pseuti.
Ou tilemaxos, xathki ki autos mi tou P-C problima exi;
Xereto ta leme.
Ystirografou: Paidia, paraklisi na grafete to onoma tis polis sas pou zeite.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιωάννης απ' τ΄ν Ντουβρά είναι ο ξάδερφος ,ή κάνω λάθος???

Αντε, σας βρήκα και εγώ.
Να στε καλά...

Καλή 40κοστή... λέμε

Ντελής Β, από Ελασσόνα μεριά...

Ανώνυμος είπε...

γεια σου ξαδερφάκο

βρήκες το δρόμο
χαιρετίσματα στη μαμα

Dimitra είπε...

γεια και χαρά σας...
τελευταία θαμώνα του καφενείου μας,χαιρετίσματα στο Νίκο το Ντελή στην Ελασσόνα,συμμαθητή παλιό και συνάδελφο τώρα(μάλιστα είμασταν πρόπερσι ένα φεγγάρι και στην Κρανιά μαζί)...
Υ.Γ.Γιάννη,μια κρανιώτικη έκθεση που έχεις εσύ ή ο Ηλίας,πλάκα δε θα είχε να αναρτηθεί?
Y.Γ.2:δεν είπα εγώ ότι η Ελλη έχασε τον κωδικό?δίκιο είχα...

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ

από τον καφενέ μας

Δήμητρα με την άδειά σου μόλις την βρω θα την δημοσέύσω

καλημέρα σε όλους

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟΝ
ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ

Ανώνυμος είπε...

γεια,γεια,γεια
Τι θα γίνει,βρε παιδιά?
έχουμε λαλήσει μ'αυτές τις ιώσεις του Μάρτη,δεύτερη εβδομάδα σε καραντίνα...μάλλον χτύπησαν και τους θαμώνες και δεν τους αφήνουν να πάνε στο καφενείο...
Εσάς ,εκεί στας Ευρώπας, σας βρίσκουν οι ιοί ή είστε μακριά και δε σας φτάνουν?
Γιάννη,ξέρεις κάνα καλό ιλιάτσι?
Bασίλης-Δήμητρα

Ανώνυμος είπε...

Kotsios Monaxo.

Geia sas
T kalispera sto kafetzi,sto thanasi sto Kosovo kai stous thamones tou kafeneiou.
Kairos:Synnefia me hlio, genika kalos.

Theros (iounios)gyro sto 1980.
Progoni.
Ou Koutsios aradaei tou mplari.

-Pou pigi ra gamoto tou palioumoularou, efaga tou topou olo.(milaei manaxost ap ta neurat)Afou epsakse gyro ap tou mantri,xampla sto mpiad,s petrouti,stou baliotkou apou ki miria, tipouta.
Anebainei st raxi s progoni,apenanti meria st deligkogka ini ou pappous ou Basilts mi ta gidia.
-Ooooo pappouou Basiiiiil (pirimen afkrieti ligo, kamia apilouia,ksanafounaz pio dynata)
-Oooooooo pappouou Basiiiiil.
-Eeeeee poios founaaz aara;
-ouou Koootsios imi,axasa tou mplaaar mipous tou bleps pthina;
-Oxx ara pidim kalo de fainiti,alto t fkis;
-Pidikloumeenou touxa.
-Ooo koustaaak, xampla st mantrinia, kat ap t Diounis tou xouraf s palakousia ini.(founaz ap t tzinoustirax ou Thoumas).
Kai poios den exase mplar i goumar ekeini tin epoxi.
xaireto.

Ανώνυμος είπε...

καλημερα απου γιαννουτα κοτσιου παλιουρα ειχα δλειες κ δεν εγραφα.
οσον αφορα τον καιρο ξαπλα το φεγγαρι ορθιος ο τσοπανος λενε οι παλιοι που σημαινει κακοκαιρια οσοι καναν στο βουνο θα το ξερουν κ αμα λαλτσει κουκουβαια απογευμα αερα εχουμε τωρα να δουμε βεβαια πως θα γεμισει το φεγγαρι με τετοιο καιρο θα βγει ο μηνας.καφεμαν οταν ξαναρθεις χωριο ενημερωσε να τα πουμε απο κοντα προς το παρον κιτρινη καρτα μονο.ολα καλα στο χωριο αν αναμονη της ανοιξης που την εχουμε τοσο αναγκη μετα απο ενα βαρυ χειμωνα.
στο σαλε τζιπιτουρα εγινε μια βρυση πετροχτιστη.τα δεοντα σ ολους μιλτο λιολιο ηλια δημητρα μπιλυ ευαγγελο λιτσα ντελλη σ ολους αγριγκορτσια news τηλεμαχος

Ανώνυμος είπε...

την καλημέρα μου σε όλους

Τηλέμαχε ήρθα αλλα δεν κάθησα καθόλου. την επόμενη φορά θα καθησω να τα πουμε με τσίπουρα και μεζέδες ελπίζω..

Αλήθεια έχει και επισκέπτες περαστικούς στην καλύβα?
Να αφήσετε κι ένα βιβλίο εντυπώσεων εκει για να υπογράφουν οι περαστικοι!!!

τα δέοντα

προχθες που ηρθα ήταν ανταριασμένος ο αμάρμπεης... μηπως χιόνισε κιόλας?

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου kafeman τι έγινε βλέπω λίγο κόσμο στο καφενείο, όλοι γριπιασμένοι είναι?
Δήμητρα και εδώ πάνω μας πλάκωσαν οι ιώσεις κούτσκα τρανοί όλοι τα πουδάρια απάν.
Τηλέμαχε τι φκιανς λάλτσει ο κουκος στα βρακά,ήρθε ο λέλικας στου καμπαναριό η όχι ακόμα. Την βρύση στο σαλέ τνέφκιασαν καλά οι τρανοί η μας του γκουρμπέτιασαν. Άκουσα ήταν και ου λάμπρους τσ λινίτσας μαζί κιέμεινα ήσυχος.
Κώτσιο Τάχατε Κώτσιο απ του μόναχου, Ηλία, Λίτσα, Δημοσθένη απ το βούπερταλ, Χρήσο Γκουντοβά και άλλοιξεχασμένοι γιαννωτιότες της Γερμανίας πρέπει να βρεθούμε πανγιαννωτιότικα.
Τα δέοντα σε όλους
Υ.Γ. Τηλέμαχε την άλλη φορά που θα κατέβω θα ρθω μαζί στα κατσίκια να με βάλτς να αρμέξου κιόλας. Θα τα πούμε σύντομα.
Λιόλιος

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα απο γιαννωτα σας γραφουμε απο melody bar εκτακτη ανακοινωση απο τηλεμαχο κ κωστα κωτσια
θεμα''δημιουργια ιστιοσελιδας του συλλογου''
πιστευουμε πως ηρθε ο καιρος
ο συλλογος μας ν αποκτησει τη δικη του σελιδα στο διαδυκτιο μας προβληματιζει ομως ο τροπος κ το κοστος
[περιπου 1400ε]θα θελαμε τις δικες σας ιδεες κ προτασεις τα δεοντα σ ολους
κ τον κωτσιου απου μοναχου
δυο κουβεντις δα τουν πω
"α'ι'ντι α'ι'ντιι"

123kostas είπε...

Λιολιο να το κανονισουμε.
Θα ερθω σε επαφη με τους εδω Γιαννωτιωτες(Κιτσιο Γκουτζιαβιρα,Βασω Ταχατου,Λιτσα Κυριακοπουλου) και τα λεμε παλι.
Τα δεοντα εκει στο Μελοντυ.
Κ.Ταχατος.

Dimitra είπε...

γεια σας παιδιά,ειδικά εσείς εκεί στα ξένα που είστε,που λέει και το άσμα...
Θέλω να συγχαρώ θερμά,καταρχήν,υο Θανάση τον Τσιουρή(του Τζιμ και της Σωτηρούλας),που ξέρω ότι μας διαβάζει,γιατί κατάφερε να γίνει δεκτός στο Ντητρόϊτ,ως "εκκολαπτόμενος"καρδιοχειρούργος,και μετακομίζει στας Αμέρικας...αχρείαστος να μας είσαι Θάνο,όμως μπράβο...
Λοιπόν,τίθεται θέμα εθνικής περηφάνειας,γιαννωτιώτικης για την ακρίβεια,καθώς όλα τα γύρω χωριά,ακόμα και η Μπισιρτσιά,έχουν συλλόγους στους οποίους μετέχουν όλοι,είτε ζουν μακριά είτε κοντά...κάνουν εκλογές το Πάσχα,όπου με τη συνδρομή,με ημερολόγια κ.τ.λ. κάνουν στο χωριό
μικρά έργα π.χ.στη Μπισιρτσιά έκαναν πέρυσι γήπεδο 5χ5,"για να περνάμε καλά όταν πάμε"είπαν κάποιοι γνωστοί μας και να μην το κάνουμε καταναγκαστικά...
Σ'εμάς,ενώ όλοι αγαπάμε το χωριό μας ,η αγάπη μας είναι λίγο θεωρητική,νομίζω...Και όταν ασχολούνται μόνο λίγα άτομα και πάντα τα ίδια,κουράζονται,όπως είναι επόμενο,κάποια στιγμή(βλ.Κ.Κώτσιας,Ν.Τάχατος,Γιάννης Ρήγας,Τηλέμαχος,Βασιλική,Μαρία κ.λ.π.)Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και τα λέμε πάλι...

Ανώνυμος είπε...

γεια σας παιδιά...
να παρακαλέσω πρώτα τουν Κουστάκι στου Μόναχου,να γράφει στα ελληνικά,γιατί τα λεει πολύ ωραία αλλά γκαβάθκαμι,βρε παιδί μου...
συμφωνώ με όσα είπε η Δήμητρα παραπάνω,παιδιά το πρόβλημα υπάρχει και χρειαζόμαστε ενεργή συμμετοχή περισσότερων ατόμων.Τουλάχιστον,μπορούμε να ξεκινήσουμε με ορισμένα απλά πράγματα,όπως να αγοράσουμε μια απλή μικροφωνική για τις εκδηλώσεις μας και λίγες πλαστικές καρέκλες για αρχή,για να μη νταβίζουμι συνέχεια απ'τ'άλλα χουριά κι μας γιλούν.
Και είναι ευκαιρία το Πάσχα που θα πάμε όλοι στο χωριό,να μην ξεχάσουμε τη συνδρομή μας στο σύλλογο,για να μπορέσουμε να κάνουμε την αρχή.Εσείς παιδιά του συλλόγου και αγαπητοί θαμώνες τι λέτε για την πρόταση?
Μαρία Τζήκα

Ανώνυμος είπε...

Κώτσιος Μοναχο.
Γειά σας.

Να στείλω τα χαιρετισματά μου στον φιλο μου τον άιντι- άιντι.
Είχα σκοπό να τον γράψω και εγώ δυο λέξεις αλλά επειδή με παρακάλεσε κάποιος δεν το γράφω γιατί σέβομαι τους υπόλοιπους.
Χαιρετώ.

Ανώνυμος είπε...

καλημερνώ όλους σας

παρακολουθω με ενδιαφέρον τις συζητησεις και τις προτάσεις. η πρώτη σκεψη για την σελίδα είναι πως κι αν ακόμα παρακάμψουμε το θέμα του κόστους, απ΄ όσο γενικά μπορώ και παρακολουθώ άλλες σελίδες ακόμα και επιστημονικού ενδιαφέροντος, είναι πολύ δύσκολο να συντηρηθεί. Χρειάζεται συνεχή ενημέρωση από έναν χειριστή που στις περιπτώσεις των μικρών αλλά ακόμα και μεγάλων συλλόγων δεν είναι πάντα εφικτή. Για του λόγου το αληθές δείτε τις σελίδες που αφορουν γειτονικά χωρια, ακόμα και του ίδιου του δήμου μας.Γι΄αυτόν τον λόγο σε παγκόσμιο επίπεδο η αύξηση των Blogs είναι ταχύτατη, επειδή είναι δωρεάν κι έχει την αμεσότητα στην χρήση κι απο τον χειριστή κι απο τους χρήστες.

αυτή είναι μια πρώτη άποψη.

τα δέοντα σε όλους

Χιονίζει στο χωριό????

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας!
Σήμερα ανακάλυψα το καφενείο τζ Γιαννωτάς.Χάρκα τόόόσου πουλύ που είπα να πιώ έναν καφέ Κυριακάτκο.Χωριανοί τι φκιάντει?Κώτσιου αξάδερφε να είσαι καλά μ'έκανες και γέλασα.Να σας καλέσω την Τετάρτη που έχω γκουρμπάνι.
Απ'τ Λάρσα η Λίτσα Τζιάκα

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα σε ολους τους Γιαννωτιωτες ,εντος και εκτος συνορων.Κωστακι Παλιουρα,τι φκιανει η φαμπλια?Να τους μεταφερεις τα φιλια μας.
Το Σαββατοκυριακο στο χωριο μας ειχε ψοφοκρυο,βροχη με αερα και σημερα ειδαμε και λιγο χιονι.
Καφετζη,ρωτησα και εμαθα ποιος ειπε το περιβοητο"εμεις εχουμε και Πραπα"Σ'εναν απο τους πολλους καυγαδες μεταξυ των πανωμαχαλιτων και κατωμαχαλιτων πηρε μερος και ο Χρηστος ο Γκουτζιαβηρας λεγοντας "εμεις εχουμε και πραπα,σφαζ τς διαολοι με του μαχαιρι"Απαντηση σ'αυτο του εδωσε οΓρηγορης ο Κουκοτσικας"κι 'μεις εχουμι Τζανα"
Οσον αφορα το θεμα του συλλογου,και να με συγχωρησουν οι θαμωνες,βλεπω πως καθε φορα που ειμαστε ζεστοι μετα απο κατι καλο και πετυχημενο αρχιζουν βροχη οι προτασεις ,απο ολους μας που μενουν ομως μονο προτασεις.Οταν δε το αποτελεσμα δεν ειναι αυτο που περιμενουμε αρχιζουν οιεπικρισεις και οι υποδειξεις.Καλο ειναι βεβαια εκτος απο τα θετικα σχολια να υπαρχουν και τα αρνητικα,με την προυποθεση ομως να συμβαλλει και ο καθενας απο εμας αυτα τα ασχημα να γινουν ομορφα.
Πιστευω πως,Μαρια και Δημητρα,εσεις που ανεβαινετε συχνα στο χωριο καταλαβαινετε τι εννοω.
Μαριγαρα,σαφως και η συνδρομη ειναι απαραιτητη για την συνεχιση τις λειτουργιας του συλλογου,εξισου σημαντικη ομως ειναι και η παρουσια ολων των χωριανων.Ειναι αδιανοητο να γινονται εκλογες για Δ.Σ. και οι υποψηφιοι να ειναι περισσοτεροι απο τους ψηφοφορους.
Ελπιζω να μην σας κουρασα.
Υ.Γ.¨Ζιακουλι,περιμενουμε κερασμα στο χωριο.
Απου τν Αλασσονα,γεια σας.ΝΙΚΟΛΕΤΑ

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα σε όλους

καλως ηρθε και η Λίτσα τ Ζιάκα στο καφέ μας

Νικολλέτα τώρα που το λες το θυμήθηκα για τον καυγά. έχ΄ς απόλυτα έγκυρη πληροφορία...

τα δέοντα σε όλους

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα σ ολους καφεμαν νομιζω εχεις δικιο για την σελιδα μια σκεψη ειναι να γινει κ εκει να καταχωρηθει φωτογραφικο υλικο απ το αρχειο του συλλογου ωστε καθε χωριανος να εχει προσβαση σ αυτο καλο ειναι το πασχα οταν θα χουμε εκλογες για το νεο Δ.Σ.να το συζητησουμε κ αυτο κ αλλα θεματα κ ας συμμετεχουμε ολοι γιατι αυτο ακριβως σημαινει συλλογος.
για οσους το παρατηρησαν χθες το φεγγαρι ΄΄γεμισε΄΄με κρυο συμφωνα με την ντοπια κτηνοτροφικη-μετεωρολογικη υπηρεσια ετσι θα βγει ο μηνας ειδωμεν.
λιολιο σε περιμενω με δυο μπλανις τυρι κ μια ραμματα σκορδα.
καφεμαν οι νεωτεροι του μελοντυ ανυπομονουν να σε γνωρισουν κ ολο με ρωτανε.να στειλω χαιρετισματα στο γνωστο μαραθωνοδρομο μπαρμπα κωτσο καραβεντζα ο οποιος σε προσφατη επισκεψη στο χωριο ετρεξε τη διαδρομη γιαννωτα-λυκουδι-γιαννωτα ενας ανθρωπος γεματος δυναμη κυριως ψυχικη να σαι καλα μπαρμπα κωτσιο χαρηκα που σε ειδα.
επισης σημερα ξαναρχισαν οι εργασιες για το δρομο προς το μοναστηρι μ επιφυλαξη σας μεταφερω την ειδηση πως ενα απ τα δυο κιοσκια που γιναν στο μοναστηρι θα γκρεμιστει μετα απο δικαστικη αποφαση.αγριγκορτσια news τηλεμαχος

Ανώνυμος είπε...

χαιρετώ εξαιρετικά όλους στο melody bar.

Είναι αλήθεια πως η απουσία ετών μας έκανε να μην γνωριζόμαστε με τους μικρότερους. Γι΄αυτό κι εγώ παρακαλώ τους θαμώνες του καφε μας να ...συστήνονται στους μεγαλύτερους ""για την σκούφια του καθενός μας"" για να προσανατολιζόμαστε λίγο!!

Θα τα πουμε από κοντά σύντομα ελπίζω και το Πάσχα να δώσουμε ραντεβού εκεί στο Μελοντυ μπαρ να βρεθούμε από κοντά όσοι περισσότεροι μπορούμε για να γνωριστούμε και να το διασκεδάσουμε!

Τηλέμαχε σ΄ευχαριστούμε για την ενημέρωση και τα καλά νέα για το μοναστήρι..ας ελπίσουμε σύντομα να αποκατασταθεί ο χώρος ..

γεια σε όλους

Ανώνυμος είπε...

Kαλώς τη νέα γεννιά του χωριού μας.
Συμφωνώ με το Γιάννη. Οι νεώτεροι να γράφουν και το όνομα του πατέρα ή της μάνας.
Ο προβληματισμός σου, Δήμητρα με βρίσκει σύμφωνο. Δράση τώρα, λοιπόν!!!
Μίλτο, πού είσαι; έφυγες μήπως για το νησί; Τηλέμαχε σ΄ευχαριστώ για τα δέοντα.
Ηλίας

Dimitra είπε...

γεια και χαρά...
μύρισε άνοιξη,επιτέλους,στην καλύβα τώρα θα είναι όνειρο,στην πρώτη ευκαιρία θα την επισκεφτούμε και θα το οργανώσουμε να'μαστε καμπόσοι...
Ζιακούλι καλώς μας ήρθες,χρόνια πολλά για τη γιορτή σου αύριο,χρόνια πολλά στον Ευάγγελο Τζήκα Νο 1 και Νο 2 (τ'Ψαρουιάννι),όπως και σε ΄σενα Λίτσα στη Φραγκφούρτη και σε όσους άλλους ξεχάσαμε...
"να μας έχει ο θεός γερούς πάντα ν'ανταμώνουμε" που λέει κι ο Νιόνιος,όσο για τα κεράσματα,το καλοκαίρι ,δεν τα ξεχνάμε...

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα

εξαιρετικά σημερα

τις ευχές του καφενειου
σε όλους

Ευαγγελιες

Βαγγέληδες

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Ανώνυμος είπε...

KFOR
kalispera se olous tous thamones.na euxitho xronia pola simera stous bagelides kai stis bagelitses,den mporesa xthes logo upiresias.kruo poli sto kossobo kai xionia mas belakse!tous xeretismous mou sto kosta palioura sti germania sto mpilli tzika t psarouian kai se olous osous dinoun zoi me ti sumetoxi tous to blogg tou xoriou mas.

Ανώνυμος είπε...

Εχω να πω ότι μου έκανε μεγάλη εντύπωση το νούμερο των επισκέψεων στο "NIKOS NEWS".Μιλάμε για περίπου 400 άτομα σε 20 μέρες,κι όλοι αυτοί πέρασαν κι από το καφενείο εδώ,όπως ξέρω για πολλούς.Που είστε,χωριανοί?

Ανώνυμος είπε...

καλησπερίζουμε
όλους
θαμώνες και περαστικούς στο καφενείο

Τί θα γίνει με τις εκδηλώσεις του Αγίου Πνεύματος που συμπιπτει να έχουμε και ευρωεκλογές? έτσι δεν είναι?

Ανώνυμος είπε...

χαιρετώ το καφενείο και τους θαμώνες του.Αν και καθυστεριμένα χρόνια πόλλα σε όλους τους εορτάζοντες.Κωστάκη Παλιούρα η μάνα μου χάρηκε πολύ και σου στέλνει πολλά χαιρετίσματα σε σένα και στα "παλιουρούλια" Όπως είπε.Λίτσα Ζιάκα χρόνια πόλλα δεν το πιστεύω τα λέμε στο διαδίκτυο αλλά όχι απο κοντά αν και ζούμε στην ίδια πόλη.Δήμητρα πήρα το μύνημα σου, αρκετές υποχρεώσεις.Έμαθα ότι φύτευες λουλούδια το ίδιο και εγώ τι έβαλες.Ρωτάει ο Χρήστος μήπως εχς αρζαρι κι καμιά μπιγόνια να ανταλάξουμε.Επίσης Μαρία και Δήμητρα τι θα γίνει με τα λουκουλεία γέυματα των ανδρών κάθε Σάββατο,έτρωγαν και στο χωριό χταπόδια και γαρίδες.
Να είστε όλοι καλά τα δέοντα.
Πόπη τ΄Νιουκλή

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους,
Ευχαριστώ για τις ευχές όλων και ανταποδίδω, τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους απανταχού γιαννωτιώτες
Ευάγγελους και Ευαγγελίες.
Γειάσου Δήμητρα και Βασίλη πώς τα πάτε με τις ιώσεις, τελείωσαν?Εμάς εδώ δεν μας έφτασαν γιατί τα μικρόβια δεν αντέχουν στη διαδρομή και ψοφούν!!!!!!!
Χάρηκα πολύ με τις καινούριες παρουσίες, γειάσας κορίτσια(Νικολέτα,Πόπη,Λίτσα Ζιάκα,Ντίνα,αν ξέχασα καμμιά να με συμπαθάτε)τα λέτε πολύ όμορφα πάντα.Λίτσα τι κάνουν τα παιδιά σου?Ντίνα τα χαιρετίσματά μου, έχουμε αρκετά χρόνια να βρεθούμε.
Βασίλη, ξαδελφάκι γειάσου, τους χαιρετισμούς μου στον Νίκο και στη μαμά σου.
Κιεσύ Θεόδωρε, γείτονα στην αλλοδαπή,κανόνισε μάζωξη, έτσι?
Πόπη, δε λές που νηστεύν τα πιδιά
φωνάζς κι απου πάν?
Λίτσα Α. Ντελή

Dimitra είπε...

καλημερούδια σας,γεια σου Λίτσα...
Πόπη,εγώ περιορίστηκα σε πανσεδάκια και γιασεμιά,όμως η μαμά-Ευγενία έχει κάτι μπιγκόνιες ΑΑΑ,να'ρθεις για καφέ και να πάρεις...
Οσο για το φλέγον θέμα των Λουκούλλειων γευμάτων,σε κουβέντες κατά καιρούς των αγανακτισμένων συζύγων,έπεσαν ωραίες προτάσεις:
1)σιωπηρή καθιστική διαμαρτυρία με ανάρτηση πανώ έξω απ'το καφενείο(για να δούμε,τους κατεβαίνει μπουκιά?)
2)γκρίνια,μέχρι τελικής πτώσεως και μέχρι να αποσπάσουμε-εγγράφως βεβαίως,βεβαίως-την ομολογία"δε θα ξαναπάω σε Λουκούλλειο γεύμα"
3)μπέϊμπι-σίτιγκ,τρις εβδομαδιαίως,με έξοδο των γυναικών-θυμάτων,για αποκατάσταση της ψυχικής τους ισορροπίας
4)μετά από κάθε γεύμα τους,το μενού για μια βδομάδα να περιλαμβάνει ΜΟΝΟ νερόβραστα λαχανικά,κυρίως μπάμιες,και όσπρια
Αλλες μέθοδοι,όπως βραστά αυγά στις μασχάλες,απορρίφθηκαν ,από των σύνολο των γυναικών, ως αναχρονιστικές και ξεπερασμένες...
Για να δούμε τι θα δούμε...

NIKOS NEWS είπε...

Όσες Χωριανές ‘’βάλουν’’ η συμμετέχουν σε πράξεις δολιοφθοράς κατά των λουκούλλειων γευμάτων, οι άνδρες αυτών να συνετίσουν άμεσα με παλαιών παραδοσιακών τρόπο τας συζυγούς τους (εβδομαδιαία αποχή συζυγικών γευμάτων και όλων των υπόλοιπων συζυγικών υποχρεώσεων).

Όπως λένε και οι σύζυγοι που μπόρεσαν και γεύτηκαν Σαββατιανό Λουκούλλειο γεύμα.
καλύτερα μιας ώρας
γεύσεις του ποιητή
παρά 40 χρόνια
μονότονο φαΐ...

Λευτεριά στους Παντρεμένους!!!

o kafeneios είπε...

το καφενειο -απο αλληλεγγυη- στο καφενειο των λουκουλειων στη Λαρσα, συμπαραστεκεται στους συμμετεχοντες στον αγωνα τους να ....ξεπαστρέψουν κάθε θηριο που βρισκεται στο τραπέζι τους...Σημερα νομίζω ειναι η βραδια με τα θαλασσινά θερια... Καλή τους όρεξη, και παρακαλώ οι γναίκεις να σταματήσουν τις ...δόλιες σκέψεις....
Εξ άλλου, μπορουν να χαίρονται στο σπίτι που για ένα βραδυ δεν μαγειρεύουν (και που να βρουν γαρίδες τέτοια ώρα!) και να ευχαριστιουνται που οι λουκουλοιοι περνουν για ένα βραδυ ....υποφερτά!!!!!!!!

φίλοι στην υγεια σας και καλή όρεξη ... είμαστε μαζί σας στον αγώνα σας!

Ανώνυμος είπε...

Γειά σε όλους τους Γιαννωτιώτες...

Να ευχαριστησω πρωτα απ' όλα όσους που με καλοσόρισαν στο blog. Τα χαιρετίσματά μου στη Λίτσα Ντελή και ελπίζω να σε δούμε στη Γιαννωτα το καλοκαίρι. Πόπη, Νικολέτα, Μαρια ραντεβού την Κυριακή στο χωριό για καφέ...

Σας χαιρετώ άπ' τ' Λάρσα,
Λίτσα τ' Ζιάκα....

elli είπε...

geia

elli είπε...

λοιπον γναικις σας πηραν τον αερα.η λυση της δημητρας να βγαινετε και σεις ειναι νομιζω η καλυτερη. ας πουμε καθε παρασκευη και να την ονομασετε παρασκευη της κατανυξης γιατι δεν θα τρωτε λογω οτι πρεπει να ειμαστε και συλφιδες αλλα θα πινετε και θα χορευετε . και να σκασν αυτοι.

NIKOS NEWS είπε...

Άγριες οι προθέσεις από τις γναικις μας, άντε να τα βάλει κάποιος μαζί τους (ποιος τα έβαλε και δεν μετάνιωσε).
Κυρίες τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα ή παράνομα ή παχαίνουν.(Alexander Woollcott)…κάτι έπρεπε να διαλέξουμε και εμείς :-).

elli είπε...

oi επιλογες που μας εδωσε αυτος ο αλεξανδρος δεν μ αρεσουν καθολου προτιμω να κανω τις δικες μου

Dimitra είπε...

Ελλη,ήταν να μη βρεις τους κωδικούς,τώρα απ' του καφενείου δε φεγς,σύρι κι λίγου σπίτι...
Αγαπητέ Χατζούδη,εγώ άλλο θα ρωτήσω:οι επιλογές αυτουνού του Αλέξανδρου,που λέει και η Ελλη, είναι μόνο για άντρες,φαντάζομαι,για τς γναίκις τίπουτα,ή μήπως γι'αυτό οι Ελληνίδες είναι ολίγον τι ευτραφούλες(για να το πω κομψά)?
:-)

Ανώνυμος είπε...

Γεια σε όλους.
Δήμητρα ευχαριστώ για την πρόσκληση και ανταποδίδω.Επίσης οι προτάσεις σου είναι φοβερές συμφώνω και συμμετέχω.
Χαντζούδη κάνω και εγώ την ίδια ερώτηση με τη Δήμητρα ο alexander τα λέει μόνο για τους άνδρες οι γυναίκες τιποτά.Ελλη επίσης συμφωνώ μαζί σου γυναίκες ενωμένες ποτέ νικημένες (βλέπε Λυσιστράτη)
Πόπη του νιουκλή

NIKOS NEWS είπε...

Όταν παίρνει ο άνδρας θέση, είναι ξεροκέφαλος.
Όταν παίρνει η γυναίκα θέση, είναι αποφασιστική.

Όταν παραβιάζει ο άνδρας έναν κανόνα, είναι εγωκεντρικός.
Όταν η γυναίκα ξεχνά μερικούς κανόνες, είναι πρωτοπόρος.

Όταν δεν κάνεις κάτι, όλα πρέπει να στα λένε;;;
Όταν δεν κάνει κάτι η γυναίκα, ε όλα αυτή θα τα κάνει εκεί μέσα;;

Εν κατακλείδι, αν η προσπάθεια που κατεβάλαμε για να κατανοήσουμε τη γυναικεία ψυχοσύνθεση πήγαινε στη διαστημική έρευνα, τώρα θα πουλάγαμε χοτ-ντογκ στο φεγγάρι.

Και τέλος, ποιος τα έβαλε με τις γυναίκες και δεν το μετάνιωσε;

ο καφενειος είπε...

το καφενειον παρακολουθει με ενδιαφέρον και τηρει ...ίσες αποστασεις..............
και φυσικά τα επιχειρηματα είναι υπερ του αδυνατου φύλου των ...ανδρών...
Γυναικες νομιζω πως δεν επιχειρηματολογειτε...

Ανώνυμος είπε...

Καλημερούδια, Καλό μήνα ,
Ας βγάλουμε το Μάρτη απ΄το χέρι και ας υποδεχτούμε τον Απρίλη με τα λούλουδα.
Ολοι απασχολημένοι με τις πασχαλιάτικες προετοιμασίες βλέπω(ασπρίσματα, βαψίματα, ψώνια για τα κουμπαρούδια κ.λ.π.), που να βρεθεί χρόνος για καφενείο!!!
Αμ το άλλο ?-καλά ούτε μια πλάκα χθές για την πρωταπριλιά?

Αλήθεια ,ποιό ήταν το ψέμα που επικράτησε χθές? δεν παρακολούθησα τα γεγονότα...

Η σίγουρη πάντως αλήθεια χθες ήταν η ΝΙΚΗ της ΕΘΝΙΚΗΣ μας ομάδας!!!!
ΖΗΤΩωωωωωωωωωωωωω

tsiouris είπε...

Αγαπητέ Νίκο, σε εξουσιοδοτούμε, εν λευκώ, να συνεχίσεις το δίκαιο αγώνα που άρχισες στο να εκλείψουν οι αδικίες ανάμεσα στα δύο φύλα. Δειλά δειλά, αλλά σταθερά, θα κάνουν την εμφάνιση τους όλο και πιο πολλοί χειραφετημένοι άνδρες. Ο 21ος αιώνας θα σημαδευτεί από την επικράτηση του μασκουλινισμού (το αντίθετο του φεμινισμού) για να επέλθει επιτέλους η ισονομία και ισοδυναμία των δύο φύλων. Η αρχή έγινε με τις συντάξεις. Καιρός είναι να κλείσει και η ψαλίδα στο προσδόκιμο ζωής. Γιατί να ζούνε οι γυναίκες 8 χρόνια παραπάνω από τους άνδρες; Ας μας δώσει μια ιατρική εξήγηση ο γιατρός/καφεμάν.
Ηλίας

Ανώνυμος είπε...

Το προηγούμενο σχόλιο ήταν δικό μου,απο βιασύνη δεν το υπέγραψα.
Λίτσα Α. Ντελή
Ηλία, καλές διακοπές.

NIKOS NEWS είπε...

Θα τον έχουμε πάντα στην μνήμη μας,
ως αγέρωχο βοσκό που αγνάντευε τα βουνά,
ως ψάλτη που με την φωνή του έδινε ξεχωριστό χρώμα στην λειτουργία της εκκλησίας,
ως γέροντα που πάντα ήταν πρόθυμος να δώσει την συμβουλή του,
ως άνθρωπο που διεκδικούσε να δώσει και να συμμετάσχει στο σύνολο,
ως παράδειγμα για τον καλοπροαίρετο χαρακτήρα του.

Καλό ταξίδι στον Παππού Βασίλη.

Ανώνυμος είπε...

KALIMERA SE OLOUS SAS.

GIANNI AFISA PRIN LIGES MERES ENA SCHOLIO ALLA DEN TO VLEPO NA EMFANIZETE.

ELPIZO TORA NA TO PARIS.

HERETISMATA

KELEPOURIS CHRISTOS
BELGIUM