Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

απόκρηες, Γιαννωτά,13-14-15 φεβρουαρίου 2010

καλημέρα και καλή Σαρακοστή σε όλους.....

(το παρακάτω σχόλιο της Δήμητρας είναι η πιο καλή παρουσίαση του θέματος)


κι έχοντας αναλάβει το καθήκον της ανταπόκρισης,έχω να πω πως το βράδυ του Σαββάτου περάσαμε καταπληκτικά...η ορχήστρα πολύ καλή εκ Κοζάνης,απέδιδε καλά τα δημοτικά τραγούδια,ο οίνος -ερυθρός και βιολογικός-έρρεε άφθονος και το κέφι ασύλληπτο,χορός μέχρι τα χαράματα...κάποια στιγμή χόρευαν όλοι μές στο μαγαζί,μέχρι και τα τραπέζια και οι καρέκλες είχαν μετατραπεί σε αυτοσχέδια πίστα...και ο κλαριτζής πάνω στα τραπέζια κι αυτός να παίζει στο αυτί των μερακλωμένων..τέτοιο κέφι τελικά γίνεται μόνο όταν νιώθεις ΄ότι όλο το μαγαζί είναι ένα,ότι όλοι είναι μια παρέα...και την άλλη μέρα της Αποκριάς ξυπνήσαμε με χιόνι-θύμιζε Χριστούγεννα το σκηνικό αλλά ήταν πανέμορφα,καθώς έπεφτε "μπαλαντίνες"...και μπράβο στα παιδιά που είναι στο χωριό,ειδικά στον Τηλέμαχο,και για όσα σχεδιάζουν εν όψει Ανοιξης-Καλοκαιριού,όπως πολυφωνικά συγκροτ΄ήματα Ηπείρου και Αλβανίας για του Αγίου πνεύματος,με πιθανή παρουσία και του τραγουδοποιού Θανάση Παπακωνσταντίνου,και τη δημιουργία δικού μας πολυφωνικού με τις γυναίκες του χωριού...πολλές άλλες οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις που προβλέπονται,'οπως η γιορτή της πίτας ξανά,ενώ το Πάσχα προβλέπεται ανάλογο γλέντι...νάμαστε καλά όλοι και να ζούμε τέτοιες όμορφες στιγμές...

(εμείς τί να πούμε! να ευχηθούμε να είμαστε στην επόμενη φορά περισσότεροι... κι εμείς εκεί στο χωριό... οι ξενητεμένοι αναγνωρίστε αγαπητά σας πρόσωπα στις φωτογραφίες και μεταφερθείτε νοερά στον αέρα του χωριού...)

καλή σαρακοστή και καλή αντάμωση πασχαλιάτικα ,κι όπως είναι νωρίς-νωρίς με χιόνια προβλέπεται...





















η φωτιά για την φασουλάδα...


ο ουρανός μουντός κι η κούτρα χιονισμένη..




κι ωρα της φασουλάδας με τα νηστήσιμα..























ευχαριστούμετην Κωνσταντία Μπαράκου, τον Νικο Χατζούδη και τον Κώστα Μπούρα για τις φωτογραφίες...




8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενα υπεροχο γλεντι,μια θαυμασια βραδυα το Σαββατο στο χωριο με ανθρωπους δικους,που θυμισε αλλες εποχες τοτε που τετοια γλεντια ηταν ο κανονας και οχι η εξαιρεση.Ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολα τα παιδια που το ετοιμασαν.Ευχαριστω τον Κωστα Μπουρα που εστειλε φωτο.Ντινα η σειρα σου.Τηλεμαχε ευχωμαι καλη επιτυχια στις προσπαθειες σας και θα τα πουμε παλι το καλοκαιρι απο κοντα.

Κ.Ταχατος

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους και καλή σαρακωστή. Την Σάββατο το βράδυ μετα απο μια κουραστηκή ημέρα με δύο φίλους καταλήξαμε στα Γιαννώτα και πήγαμε κατευθείαν στο γλέντι που γινόνταν στο καφενείο ειχε κλαρίνα χορό κέφι.Η φιλοξενία ήταν τέλεια.. Σας ευχαριστούμε και του χρόνου να είμαστε καλά!!! Μπούρας Κώστας.

Ανώνυμος είπε...

χαιρετω τον λυκοστρατη στο καφενειο μας δημητρα ευχαριστουμε για τα καλα σου λογια μοναδικες στιγμες το σαββατο,οπως ειπε κ καποιος πανω στο χορο,ολα γινονται για συγχωριανους οπως ο κωστας ταχατος που μετα απο τοσα χρονια βρεθηκε σε γλεντι στο χωριο κ μεις χαιρομασταν διπλα που ηταν κοντα μας οπως κ για καθε ξενιτεμενο.την κυριακη ηταν κοντα μας ο αλεξανδρος λαμριδης παρουσιαστης τηλεοπτικης εκπομπης στον 902τηλεοραση κ στο ραδιοφωνο ανθρωπος πολυ σημαντικος στα πολιτιστικα δρωμενα της χωρας μας.
αφου τον φυλεψαμε μιλησαμε για το καλοκαιρι κ οτι ετοιμαζουμε κ με την συνδρομη του δικτυου περεβια ελπιζουμε συντομα να εχουμε νεοτερα
agrigortsia news

to kafeneion είπε...

ΚώσταΜΠ,Κώστα Τ και Τηλέμαχε μετέφερα τα σχόλιά σας εδώ για να είναι με τις σχετικές φωτογραφίες και με την συγκατάθεσή σας πιστεύω το σχόλιο της Δήμητρας ως εισαγωγικό σχόλιο..
νάστε καλά
Γεια σου Νίκο Χατζούδη ευχαριστώ για τις φωτο..

Ανώνυμος είπε...

καλημερα φιλοι κ θαμωνες του καφενειου εκπροσωπωντας το συλλογο θα ηθελα να σας ενημερωσω για τις δρασεις κ τους στοχους μας.
1 αγορα αποθηκης συνεταιρισμου ,καναμε αιτηση περιμενουμε,ζητησανε απο το δημο να γινει μελετη.
2 αγορα εξοπλισμου,μικροφωνικη πηραμε καρεκλες ερευνα αγορας .
3 κατασκευη 5χ5 ξεκινησαμε
4 εκδηλωση καλοκαιριου με πολυφωνικα σχηματα σε συνεργασια με το δικτυο.
5 ψηφιοποιηση αρχειου συλλογου
6 τμημα παραδοσιακου τραγουδιου
ο συλλογος ειναι το πιο ζωντανο κομματι του χωριου κ στην εποχη καλλικρατη θα εχει αρκετα ενεργο ρολο στα τοποκα δρωμενα.
αξιζει νομιζω να τον στηριζουμε με ιδεες κ προτασεις με εθελοντικη εργασια κ οικονομικη εισφορα.
δεν ειναι δυνατον να εχουμε μονο 50 μελη κανουμε εκληση μεσω του μπλοκ για ενισχυση πραγματικα τα πραγματα ειναι πολλυ δυσκολα υπαρχει σκεψη να δωθει λογαριασμος στο μπλοκ κ οποιος θελει να βαλει οτι ποσο νομιζει κ ενα ευρω ειναι πολυτιμο.
ευχαριστουμε εκ των προτερων
ειμαστε σιγουροι πως θα βοηθησετε.
μορφωτικος συλλογος γιαννωτων ''ο νικοτσαρας΄''
agrigortsia news
υ.γ.την κυριακη στο ραδιοφωνο του 902 στην εκπομπη ''φωταψιες της αλλης οχθης''3-5μμ θ ακουστουν τραγουδια απο τα γιαννωτα

Ανώνυμος είπε...

λογαριασμοι καταθεσης χρηματων για τον μορφωτικο συλλογο γιαννωτων ''ο νικοτσαρας''
για τους κατοικους εξωτερικου
gr 5309643590000000321112407
για την ελλαδα
32111240-7
καθε ενα ευρω επιστρεφεται σ ολους μας μεσα απο εκδηκωσεις
ευχαριστουμε agrigortsia news

Unknown είπε...

Αγαπητοί αναγνώστες ,

Παρακολουθώ αρκετό καιρό τα δρώμενα του καφενείου και των δραστηριοτήτων του συλλόγου μας. Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την προσπάθεια που κάνετε για την ανάδειξη και διατήρηση των εθίμων του τόπου μας. Για μας που είναι πολύ δύσκολο να βρισκόμαστε συχνά στο χωριό μας, θα μπορούσε να γίνει μια προσπάθεια, να μην παρακολουθούμε παθητικά τις ενέργειες του συλλόγου μας από την οθόνη του υπολογιστή μας, αλλά να γίνουμε πιο ενεργοί κι εμείς. Στο πλαίσιο αυτό θα ήθελα να προτείνω την έκδοση ενός ημερολογίου, ώστε να ενισχυθεί οικονομικά ο σύλλογος μας. Θα ήθελα να ρωτήσω, η εφημερίδα μας εκδίδεται? Τηλέμαχε θα ήθελα να αναφέρεις και την τράπεζα και τον δικαιούχο που έχει εκδοθεί ο λογαριασμός για να διευκολύνουμε τους κατοίκους του εξωτερικού. Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια. Με φιλικούς χαιρετισμούς από την Αθήνα

Ι.Δ.Τ.

Ανώνυμος είπε...

καλημερα απο τον τσιαρα οπου πιανει ασυρματο ιντερνετ.γιαννη ημερολογια ηδη βγαλαμε εχουμε αρκετα κ οταν ερθεις θα βρεις ν αγορασεις οπως κ τον τσελεμεντε κ ενα cd που ετοιμαζουμε ξερουμε πως ολοι αγαπατε κ το χωριο κ το συλλογο κ κανουμε προσπαθεια να εχουμε επικοινωνια κ μεσω facebook αλλα κ απο το μπλοκ.
το ταχυδρομικο ταμιευτηριο ειναι η τραπεζα που εχουμε το λογαριασμο post bank greece με δικαιουχους τον ταμια του συλλογου μιλτιαδη μπασια κ τον αντιπροεδρο κωστα κωτσια.ολο το δ.σ. ομως κ ολα τα μελη εχουν το δικαιωμα ελεγχου του λογαριασμου.
θελουμε ενα συλλογο πολυσυλλεκτικο με τη συμμετοχη ΟΛΩΝ των γιαννωτιωτων οπου κ αν μενουν,η τεχνολογια πλεον βοηθαει σ αυτο,θεωρουμε πως πλεον ειμαστε ωριμοι γι αυτο κ μπορουμε να το διαχειριστουμε με θετικο τροπο για το χωριο διχως να κυνηγαμε απιαστα ονειρα αλλα εφικτους στοχους που θετουμε μεσα απο συνελευσεις κ ιδεες απο εσας σας ευχαριστουμε μορφωτικος εκπολιτιστικος συλλογος γιαννωτων ''Ο ΝΙΚΟΤΣΑΡΑΣ''
agrigortsia news