Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

1ο φεστιβαλ ''με θεα τον ολυμπο'' ιουλιος-αυγουστος 2010

ευχαριστούμε τον Τηλέμαχο για την ενημέρωση.
παραθέτουμε την επιστολή για ενημέρωση σε όλο τον κόσμο.
Ας είμαστε όλοι εκεί...
Περιμένουμε και το τελικό πρόγραμμα Τηλέμαχε..

<< καλημερα σ' ολους ενα προσχεδιο της εκδηλωσης, οχι το οριστικο ομως.
παρασκευη 30 ιουλιου ι.μ.αγ.τριαδος
6.30μμ εσπερινος
8.30μμ εναρξη πολυφωνικα σχηματα κ ομοφωνικα της επ.ελασσονας.
11.30μμ παραδοσιακη ορχηστρα χορος 02.οοπμ σερβιρισμα μανιταροτραχανοσουπας 02.30πμ ζωντανη εντεχνη κ ροκ μουσικη

Στον προαυλιο χωρο της μονης θα υπαρχουν.
Α.εκθεση φωτογραφιας με θεμα τον ολυμπο
Β.εκθεση αυθεντικων σπορων απο την εναλλακτικη οργανωση ''πελλιτι''www.peliti.gr Γ.περιπτερο του μ.ε.σ.γ. με το βιβλιο για τα τραγουδια με ημερολογια καρτ-ποσταλ κτλ Δ.περιπτερο με την συμμετοχη της λαογραφικης εταιρειας ελασσονας.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Μορφωτικος συλλογος δρυμου Συλλογος κρανιας κ περιχωρων λαρισης ''η ξηροκρανια'' Συλλογος κοκκινοπλιτισες ελασσονας
Π.Ο.ΔΗ.Ποταμιας
Γυναικες από βαλανίδα
ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ χαονια www.polyphonic.gr www.a-o.gr βλαχοφωνο ιεροπηγης καστοριας αλβανοφωνο βουλγαρικο

Την εκδηλωση θα προλογισει ο Γιωργος Παπαγεωργιου απο το δημοτικο ραδιοφωνο λαρισας μαθητης του δασκαλου Σιμωνα Καρρα πρωτεργατη της παραδοσιακης μουσικης κ φιλος του Νικου Παπανικολου.
Η εκδηλωση αυτη ειναι στα πλαισια του 1ου φεστιβαλ ''με θεα τον ολυμπο'' ιουλιος-αυγουστος 2010 κ ειναι υπο την αιγιδα της νομαρχιακης αυτοδιοικησης λαρισας του επαρχειου ελασσονας του δημου κ του δικτυου περραιβια.
Στη θεση ΑΛΩΝΙ θα λειτουργει ελευθερο καμπινγκ ετοιμαστε σκηνες κτλ κ τα λεμε.
Σκοπος της εκδηλωσης ειναι η αναδειξη του μοναστηριου, του ολυμπου. της επαρχιας ελασσονας των τοπικων τραγουδιων κ εθιμων. Σ ενα αυτοσχεδιο αργαλειο υφαινουμε το πιο ομορφο μουσικο υφαντο μεσα απο τραγουδια σ΄ ενα μερος μοναδικης ομορφιας με θεα τον ολυμπο >>
<>

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

επειδή πολλοί μπαίνουμε και λίγοι γράφουμε να καλησπερίσω κι εγώ όλους τους χωριανούς.
Πολύς κόσμος το σαββατοκύριακο στο χωριό,η πλατεία γεμάτη παιδιά,χαμός στο τεμπελόδεντρο.
Ολοι περιμένουμε τις εκδηλώσεις στο φεστιβάλ,υπάρχει πολύς ενθουσιασμός.
χαιρετίσματα
Πόπη Καραβέντζα(του Νεοκλή)

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο σε ολους-ες!!!!

Οταν πρωτομπηκα στη σελiδα του συλλογου στο Facebook και ειδα τη σφραγιδα του συλλογου, ενιωσα παραξενα την μεγαλωσα και την κοιτουσα για ωρα ... 25 χρονια περιπου μετα ,η χαρα ,η συγκινηση και οι αναμνησεις πολλες.
Ειχα την τυχη να μενω απεναντι (στεγαζοταν στο παλιο καφενειο τσ κατηρινς).
Ποσες και ποσες φορες δεν πηρα τσακνα και ξυλα απο το σπιτι για να αναψω τη σομπα και να δω τηλεοραση,(μια μικρη εγκχρωμη νομιζω) τις αγαπημενες μου εκπομπες που ηταν τα αθλητικα και πιο πολυ η μπαλα.
Εκει εμαθα σκακι και επαιρνα πληροφοριες απο την εγκυκλοπαιδια για το σχολειο.
Στις συνελευσεις χαμος το αδιαχωρητο ,ολοι ηταν παρων.
Αργοτερα στεγαστηκε και ο ποδοσφαιρικος ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΩΤΩΝ.
Ο συλλογος ηταν παντα γεματος, η ξυλοσομπα ανναμενη ολοι γυρω-γυρω και οι συζητησεις με τις ιστοριες εδιναν και επαιρναν.
Αργοτερα ηρθαν τα πετρινα χρονια του συλογου , η πολιτικη εισχωρησε και ο δικομματισμος χωρισε και το δικο μας χωριο οπως και την υπολοιπη Ελλαδα.
Οταν ξαναειδα το συλλογο σε δημιουργια χαρηκα και ελπιζω απο και δω και περα ο συλλογος να πρωχωρα ενωμενος και δυνατος και η νεα γενια να συμμετεχει ενεργα και να δινει πνοη και ζωντανια στο χωριο .
Οσο για το φεστιβαλ, απο τη μια λυπαμαι που δεν ειμαι γιατι θα ειμαι εν-πλώ εκεινη την ημερα,απο την αλλη ομως υπαρχει το καφενειο οπου κατι θα διαβασουμε και σιγουρα κατι θα δουμε.
Να εισται ολοι καλα,γεια σας απ τ Καρα΄ι΄αν τα χουραφια.

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετω οσους ειστε τωρα στην σελιδα.
Γειασου Ποπη και πατριωτη , γειασας απανταχου πατριωτες.
Το προγραμμα του φεστιβαλ ειναι πολυ ενδιαφερον και η συμμετοχη φαινεται θα ειναι μεγαλη σιγουρα.
Mπραβο σε ολους οσους δουλευουν για το συλλογο και την αναδειξη της περιοχης μας και του χωριου μας.
Ας ειμαστε ολοι εκει να χαρουμε.
Καλο καλοκαιρι και καλες διακοπες
σε ολους στην Ελλαδα και στο εξωτερικο.
Λιτσα Ντελη (frankfur]

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα σε όλους
στα γραφόμενα του Κώστα παραπάνω,με τον αέρα νοσταλγίας που έχουν,να προσθέσω πόσα πολλά ο σύλλογος πρόσφερε σε όλους εμάς,που-παιδιά τότε-δε συμμετείχαμε ενεργά σε όσα γίνονταν.Με την πλούσια βιβλιοθήκη του μας μύησε στα μεγάλα λογοτεχνικά έργα(από τολστόι μέχρι Καζαντζάκη και Καββαδία),κάτι πολύ σημαντικό για ένα φτωχό χωριό,όπως το δικό μας,με την εφημερίδα έφτανε σε κάθε γωνιά της γης,με παραστάσεις και εκδηλώσεις έδινε ζωή και πολιτισμό στο χωριό.
Να'ναι καλά όσοι τότε δούλεψαν γι'αυτό αλλά και τα παιδιά που με αγάπη τον "ανάστησαν",με σκοπό και τώρα να προσφέρουν στο χωριό...

Δήμητρα
Υ.Γ.απ'ότι καταλάβαμε,το φεστιβάλ προβλέπεται ολονύχτιο...

Ανώνυμος είπε...

καλημερα οχι μονο ολονυκτια αλλα κ πρωινο θα φαμε με θεα τον ολυμπο ελπιζουμε ολα να πανε καλα να υπαρχει συμμετοχη κ γιατι οχι να το καθιερωσουμε παντως το στοιχημα για το χωριο κ το συλλογο ειναι μεγαλο κ δυσκολο καθως για πρωτη φορα δοκιμαζομαστε σε μια τετοια εκδηλωση με αλλους συλλογους δε πειραζει καθε αρχη κ δυσκολη να ναι καλα τα παιδια που στηριζουν κ βοηθανε παντα,πολυ καλη δουλεια του ν.ταχατου στο βιβλιο με τα τραγουδια του χωριου το ειδα σημερα.κωστα παλιουρα ελα με αεροπλανο δε χανεται αυτη η βραδια.
συγκινητικη η προσπαθεια των μεγαλυτερων γυναικων καθως σουρουπονωντας μπορει κανεις να τις ακουσει να σιγοτραγουδανε παραδοσιακα τραγουδια κανοντας ετσι προβα κ αυτες
agrigortsia news

Ανώνυμος είπε...

Θαυμασια και αξιεπαινη η προσπαθεια των παιδιων του συλογου.Ολοι στο χωριο λοιπον αυτες τις μερες.

Κωστας Τ.

Ανώνυμος είπε...

καλημερα στους επισκέπτες τώρα...

14 Ιουνίου 2010 1:44 π.μ.
Ανώνυμος Ο/Η κοντοτασιος γ νικος είπε...

καλησπερα σε ολους τους πατριωτες ειμαι απο ακρη αλλα εχω σοι στο χωριο σας και ψαχνω τα ιχνη τους στο δικτυο κοντοτασιου δημητριου τα παιδια ειναι οι συγγενεις μπραβο στο πολυ καλο blogg σας μπραβο

07 Ιουλίου 2010 10:26 μ.μ.

to kafeneion είπε...

το καφενειο σας καλησπερίζει.

to kafeneion είπε...

αγαπητέ πατριώτη Νίκο Κοντοτάσιο από τ΄Μπισιρτσιά έλα στο μοναστήρι στις 30 του μηνού και θα βρείς το σόϊ και θα κεράσουμε και μπύρα "με θέα τον Όλυμπο"

Τηλέμαχε
περιμένουμε ενημέρωση..
Μην μας ξεχνάς....

Ανώνυμος είπε...

και μια φρέσκια,φρεσκότατη ενημερωση..
χθες,στη Γλυφάδα,η Βαρβάρα του Χάρη και της Κρυστάλλως,παντρεύτηκε τον καλό της,Γιάννη...με λεωφορείο από δω,σα σχολική εκδρομή,βρεθήκαμε στην όμορφη τελετή συγγενείς και φίλοι από το χωριό,θεσ/νίκη,Λάρισα,Λαμία, Αθήνα,Αυστραλία...στο δρόμο χορός,γέλια και παραδοσιακά τραγούδια...το ζεύγος λαμπερό και ευτυχισμένο,όπως και οι γονείς...και μετά σ'ένα πανέμορφο κτήμα,κάτω από τον αττικό ουρανό, ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι...ο οίνος-λευκός και ερυθρός έρρεε άφθονος,τα εδέσματα εκλεκτά και το κέφι απερίγραπτο...το γιαννωτιώτικο σόϊ είχε στην πίστα αξιοσημείωτη παρουσία,για την ακρίβεια ξεπατωθήκαμε στο χορό...
Να ζήσουν τα παιδιά και πάντα τέτοια...

Υ.Γ.κυρία Ευθαλία,τώρα που γνωριστήκαμε κι από κοντά,όπως είπαμε,έτσι;καφέ στο χωριό.σύντομα...

Δήμητρα

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΠΗΓΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΤΣΙΟΥΡΗ.ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ.ΚΑΙ ΤΙ ΔΕ ΧΟΡΕΨΑΜΕ Σ΄ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΓΑΜΟ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΟΜΩΣ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΟ, ΗΡΘΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ.ΗΤΑΝ Η ΘΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΕΛΗ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.ΞΑΦΝΙΑΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑΜΕ ΠΟΛΥ.ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ.ΑΝΑΤΡΕΞΑΜΕ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΤΗΣ ΕΙΠΑΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΗΦΟΡΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ.
ΓΙΑΝΝΗ ΝΑ'ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ.
ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΑΛΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ.ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΑ.ΘΑ ΣΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ...ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...
ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΜΑΡΙΑ ΤΖΗΚΑ

kafeneion είπε...

και τις δικές μας τις πιο θερμές ευχές στην Βαρβάρα ...

Δήμητρα και Μαρία σας ευχαριστώ για τα ευγενικά σας λόγια..

Γειά σου θεία Θάλεια..

τα δέοντα σε όλο τον κόσμο και να προγραμματίσουν στις 30 του μηνού ραντεβού στο χωριό "με θέα τον Όλυμπο" από το μοναστήρι με πολυφωνικά παραδοσιακά ακούσματα...

Ανώνυμος είπε...

Κοριτσάκια μου ναστε καλά για τα καλά σας λόγια.Εγώ χάρηκα πάρα πολύ που σας γνώρισα αφού κατά τύχη άκουσα ότι ήσασταν στη δεξίωση.Μπράβω για τη δουλειά που κάνετε εσείς και η παρέα σας.Μας φέρνετε πιο κοντά στο χωριό.Για τις 30 του μηνός είναι δύσκολο γιατί δουλεύω. Γιάννη τα δέοντα στην οικογενειά σου.1 εως 17\08\10 αγιοκαμπο ελάτε αν υπάρχει χρόνος. καληνύχτα Δήμητρα και Μαρία καληνύχτα Γιάννη ώρα για ύπνο.

Ανώνυμος είπε...

καλημερα σ ολους δεν υπαρχει καμμια αλλαγη στο προγραμμα οπως το χεις γιαννη ετσι θα γινει εκτος του συλλογου κοκκινοπλιτισες που λογω προβληματος υγειας δε θα ρθουν κ στη θεση τους θα ειναι γυναικες απο τον πολιτιστικο οργανισμο δημου ποταμιας κ απο τη βαλανιδα ο εσπερινος θα ξεκινησει κατα τις 18,30 σας περιμενουμε
agrigortsia news

Ανώνυμος είπε...

Μεθαύριο Σάββατο στις 25 Ιουλίου παντρεύεται ο ανηψιός μου από την πρώτη μου ξαδέρφη Γκόλφω Φούντα , ο Θωμάς Φούντας. Του εύχομαι Καλά Στέφανα και να είναι πάντα ευτυχισμένοι και καλούς απογόνους. Ο θωμάς Φούντας είναι από τα καλύτερα παιδιά της Γιαννωτάς. Ηρθε και η ξαδέρφη μου η Σταματία από την Αυστραλία με το σύζυγό της τον Καρακώστα το Χρήστο και πέρασαν από το γραφείο μου στη Λάρισα και χάρηκα πάρα πολύ.
Με την ευκαιρία αυτή εύχομαι στους Ηλιάδες ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ , ιδιαίτερα τον Ηλία τον Τσιουρή τον μεγάλο Ξάδερφο το δάσκαλο .

ΔΚ

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΕΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΑΤΥΧΟΣ

ΦΤΑΝΟΎΜΈ ΣΤΗΝ ΓΙΑΝΝΩΤΑ ΤΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ,

ΙΣΩΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΟΙ

ΧΕΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΕΦΙ ΣΕ
ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ,

ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΜΗΝ ΑΝΑΒΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΦΩΤΙΑ
ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΑ
ΛΟΓΩ ΣΤΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΩΡΟΥ Τ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Ν ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΓΕΜΑΤΑ ΚΟΣΜΟ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ
ΝΑ ΠΑΜΕ Κ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ανώνυμος είπε...

αντε ποιος θ αρχισει πρωτος?

Dimitra είπε...

τι να πρωτοπει κανείς γι'αυτή τη βραδιά;καταπληκτική!!!
νιώθουμε τόσο γεμάτοι από ήχους,εικόνες,απ'το υπεροχο σκηνικό ...
Γιάννη,με τόσο υλικό,μάλλον θες χρόνο για να το οργανώσεις...ξεκίνα και συνεχίζουμε...
Δήμητρα