Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

γενέθλια μέρα του καφενείου

αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι μας




25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ
ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ
1058 ΣΧΟΛΙΑ στα τρία χρόνια

------------------------------------
και στον τρίτο χρόνο

17.000 ΕΠΙΣΚΈΨΕΙΣ

3.200 ΕΠΙΣΚΈΠΤΕΣ

από 33 χώρες

και 196 πόλεις





και να οι πιο δημοφιλείς σελίδες

γιαννωτιώτικες συνταγές μαγειρικής,
20 Αυγ 2009, 80 σχόλια 652 Προβολές σελίδας

ΝΙΚΟΤΣΑΡΑΣ: εκδηλώσεις για την επέτειο του ηρωικού
30 Μαρ 2008, 5 σχόλια 522 Προβολές σελίδας

Γιαννωτά
25 Απρ 2010, 45 σχόλια 451 Προβολές σελίδας

ευχές χριστούγεννα - πρωτοχρονιά 2009 - Φώτα
23 Δεκ 2008, 94 σχόλια 418 Προβολές σελίδας

άποψη από τον Τσιάρα.. χιονισμένος Αμάρμπεηςfo...
24 Δεκ 2010, 83 σχόλια 409 Προβολές σελίδας

Πράσινη ((ενεργεια ή καταστροφή?? )) στον ΑΜΑΡΜΠΕΗ...
19 Νοε 2010, 63 σχόλια 305 Προβολές σελίδας

......με θέα τον Όλυμπο......
3 Αυγ 2010, 60 σχόλια 282 Προβολές σελίδας

ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΕΛΩΝΕΣ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΩΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ!
30 Οκτ 2008, 9 σχόλια 258 Προβολές σελίδας

1ο φεστιβαλ ''με θεα τον ολυμπο'' ιουλιος-αυγουστο...
24 Ιουν 2010, 19 σχόλια 241 Προβολές σελίδας

μάχη Σαρανταπόρου
7 Οκτ 2010, 37 σχόλια 201 Προβολές σελίδας
................................................................
.............γιατί υπάρχει κάτι που μας ενώνει,
ο τόπος μας......

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καφετζή Γιάννη,ζήβα τα κιριά,χρόνια πολλά στο καφενείο,να'ναι πάντα ανοιχτό

Ανώνυμος είπε...

Άξια η προσπάθειά σου, Γιάννη!
Καλή συνέχεια!
Ηλίας

Ανώνυμος είπε...

άιντε να τα χιλιάσει το καφενείο και να'μαστε όλοι εδώ,γεροί,να τα λέμε...
Δήμητρα

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη, με την φράση ΓΙΑΤΊ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ,- - -Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ- - - ειπώθηκαν όλα.
Έχεις συμβάλει τα μέγιστα σ' αυτό!
Αγκαλιάζουμε και υποστηρίζουμε την προσπάθεια!
Και επειδή ΄΄ καλούμαστε να υποστούμε τη θλίψη του άρρωστου καιρού μας(Βασιλιάς Λήρ του Σαίξπηρ)΄΄ , θεμέλια όπως ο τόπος, αποτελούν καταφύγια αξιών , άντλησης δύναμης και διάθεσης για ποιότητα στη ζωή μας.
Χαιρετίσματα σ 'όλους που μπαίνουν στο blog.
Μιλτιάδης Στρυμπώνης

to kafeneion είπε...

καιρού επιτρέποντος θα βρεθούμε σαββατόβραδο στο χωριό για να αποκρηέψουμε...

γεια χαρά σε όλους

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη, Χρόνια Πολλά στο μπλόγκ και μπράβο σου για το χρόνο που αφιερώνεις!
Εμένα μ' έδωσες την ευκαιρία να "μεταναστεύσω", μιας και οι Κρανιώτες έχουμε μόνο κανονικά καφενεία.
Άντε και πολυπληθέστερο!
Βασίλης Λυκοστράτης

Ανώνυμος είπε...

Να τα κατοστήσειs καφετζή και να σε χαιρόμαστε
Καλή Σαρακοστή σ΄όλους τους θαμώνες σου

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε , φοβάμαι ότι βρίσκεσαι σε σύγχυση. Η σκέψη σου είναι αποτέλεσμα αυτής της παράφυση ένωσης που ανέφερα στο προηγούμενο κείμενο .Μην κάνεις σπονδές στην ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ,θα χρειαστείς τόνους οίνου που θα πέσουν ανώφελα στη μάννα Γη . Καλύτερα πιες το κρασάκι σου μέρες κρίσης που διάγουμε(κρασί = κράμα οίνου και ύδατος).
Τι ανείπωτα είναι αυτά; ΄ Δικά σου λόγια ,<<. …..;όμως σε Χριστιανικό κόσμο υπήρξαν τα θαύματα του Διαφωτισμού και η ελεύθερη διερευνητική σκέψη … βασισμένη βέβαια στο Αρχαίο Ελληνικό πνεύμα.>>
Μέσα σε τρείς σειρές , άπειρες οι αντιφάσεις , που χρειάζονται σελίδες να απαντηθούν.
Θα προσπαθήσω συνοπτικά και με ερωτήματα. Γιατί χρειαζόταν να διαφωτιστούν, αφού οι άνθρωποι είχαν φωτιστεί από τη Χριστιανική διδασκαλία της αγάπης; Και τι έκανε το Άγιο Πνεύμα όλους αυτούς τους αιώνες; Συνδικαλίστηκε και απεργούσε, η βολεύτηκε στο Δημόσιο; Γιατί χρειάστηκαν επομένως το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα των ΜΙΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ( έτσι τους στολίζουν οι Άγιοι Πατέρες ) που ακόμα και σήμερα τους αναθεματίζουν την Κυριακή της Ορθοδοξίας ,παρούσης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ελλήνων . Που τα διάβασες αυτά σε επιστημονικούς Βίους Αγίων ;Απλά όποιος –α είχε αντίθετη άποψη από αυτή, του θεοκρατούμενου κατεστημένου, καιγόταν ζωντανός για να σωθεί η ψυχούλα του. Θεός σχωρέστον . Δες Τζορντάνο Bruno (1600 μ.χ ) και χιλιάδες άλλους γνωστούς και αφανείς που έδωσαν την ζωή τους για να μιλάμε σήμερα εμείς ελεύθερα έστω και με ψευδώνυμα ( Πελασγός , ανώνυμος – η ) αλλά όπως βλέπω όχι για πολύ ακόμη . Θα παλινδρομήσουμε . Όλη αυτή την πυρομανία με τις ανθρώπινες σάρκες εσύ την βλέπεις επίτευγμα του Χριστιανικού κόσμου ; Και αν παρατηρείς ότι η διδασκαλία του Χριστού δεν διαφέρει και πολύ από αυτή των Ελλήνων Φιλοσόφων γιατί δεν πας κατευθείαν στην πηγή και δέχεσαι υποκατάστατα; γιατί δέχεσαι να βαφτίζεσαι , να παντρεύεσαι και να πεθαίνεις στο όνομα του Αβραάμ ;Δεν το λέω ρατσιστικά να μην παρεξηγηθώ μου αρέσει η διαφορετικότητα . Η Ελληνική κοσμοθέαση ακολουθεί τους νόμους της φύσης που είναι ποικιλόμορφοι . Εμείς έχουμε τους ένδοξους προγόνους γιατί να πάρουμε εισαγωγής ; Φαντάζεσαι Εβραίο να δοξάζει τον Προμηθέα; Θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι , ενώ ο Νεοέλληνας δέχεται τον Αβραάμ ως προπάτορα και είναι και υπερήφανος παρακαλώ ! Συμπέρασμα Νεοέλληνας = Άτομο με σύγχυση ταυτότητας , δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει .
Υ.Γ. Οι << ΤΡΟΜΕΡΕΣ >> διώξεις κατά των χριστιανών είναι παραμύθι ( δες κρυφό σχολειό , θαύματα , Λάβαρα επαναστάσεως Θεόπνευστες γραφές κ.λ.π. Ο ι νικητές γράφουν την ιστορία όπως τους βολεύβει . Όσον αφορά τον Σωκράτη είναι ύβρις να τον συνδέεις με χριστιανικές ορολογίες π.χ. προφήτης και κουραφέξαλα , είναι αναχρονισμός . Οι χριστιανοί ήρθαν στην ιστορία 400 χρόνια μετά . Τι να κάνουμε έτσι είναι η ιστορική ακολουθία. Όλο το φιλοσοφικό τους υπόβαθρο στηρίζεται στον Πλάτωνα . Τι προ Χριστού προφήτες; Πήραν έτοιμα πράγματα περί ψυχής κ.τ.λ. και τα προσάρμοσαν στα μέτρα τους. Δεν σου φαίνετε παράξενο , που o Πλάτωνας σώθηκε ολόκληρος ως εκ θαύματος ενώ από άλλους φιλοσόφους έχουμε μόνο σπαράγματα ;
H δίκη του Σωκράτη ήταν πολιτική ,ήταν η μάχη μεταξύ Δημοκρατίας και Αριστοκρατίας που συνεχίζεται μέχρι σήμερα! Τίποτα δεν χαρίζεται! Μην τρως την καραμέλα με τα << καινά δαιμόνια >>. Ο Αρχαίος Κόσμος ήταν πολυθεϊστικός. Χιλιάδες οι Θεότητες τους; Τι τους πείραζε μια καινούργια Θεότητα; Ψάξε!!!

Π Ε Λ Α Σ Γ Ο Σ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Ω φιλτατε πελασγε.Πολυ ενδειαφερουσα η τοποθετηση σου αλλα η ψευδωνυμια μου θυμιζει λιγακι, λευκωμα που κανανε σχολια οι εφηβοι του 60 και 70 για τα αισθηματικα τους.Η εκφραση γνωμης και αποψης πρεπει να γινεται ελευθερα χωρις φοβο και παθος.

Φυσικα και δεν πρεπει να γινεται ταυτιση Ελληνισμου και χριστανισμου γιατι γιατι δεν υπαρχει τιποτα το κοινο μεταξυ τους.Οι διωγμοι κατα του ελληνισμου μετα τον Κωνσταντινο ηταν αμειλικτοι.Η κλοπη των μαρμαρων του παρθενωνα απο τον Ελγκιν ειναι τιποτα μπροστα στην κλοπη και καταστροφη που υπεστησαν τα αρχαια ελληνικα μνημεια απο τους βυζαντινους χριστιανους.[π.χ.καταστροφη του ναου του Ολυμπιου Διος, το δε 12μετρο ολοχρυσο αγαλμα του Διος μεταφερθηκε στην Κωνσταντινουπολη και εξαφανησθηκε απο τον επωνομαζομενο "μεγα" θεοδοσιο.]
Τα παραδειγματα ειναι χιλιαδες και ενας που θελει μπορει να τα βρει.
Το αποκορυφωμα ειναι το κλεισιμο της ακαδημιας Πλατωνος απο τον κατα τον χριστιανισμο σπουδαιοτερο αυτοκρατορα του βυζαντιου Ιουστινιανο.Σημερα δε αντι να γινεται λογος και αγωνας να επαναλειτουργησει η ακαδημια μηπως και βγει η παιδεια απο το τελμα κοβωμαστε και ειμαστε ετοιμοι να διαπραγματευθουμε και να παραχωρησουμε στους τουρκους ο,τιδηποτε για την επαναλειτουργεια της θεολογικης σχολης χαλκης.να γυρισουμε δηλαδη στον μεσαιωνα.
Για οποιον ενδειαφερεται ας μελετησει την ζωη και το εργο του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΜΙΣΤΟΥ ΠΛΕΙΘΩΝΟΣ του δικου μας προδρομου, της αναγεννησης, στην Ευρωπη βεβαια γιατι στην Ελλαδα...
Οσο για τον πελασγο θα ηταν προτιμοτερο αυτο.

Αντιθεον δε πελασγον
εν υψικομοισιν ορεσιν
μελαινα γαι'ανεδωκεν
ινα θνητων γενος ειη.
ΑΣΙΟΣ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

διορθωση.
ειναι ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΠΛΗΘΩΝ